Official BS.Player forums  

Go Back   Official BS.Player forums > Main forum > Bug Reports And Codecs

Bug Reports And Codecs Report BS.Player bugs here - help us to improve BS.Player even further.

Reply
 
LinkBack Thread Tools Search this Thread Display Modes
  #1 (permalink)  
Old 3rd December 2010
Junior Member
BS.Player Newbie
 
Join Date: Sep 2010
Posts: 6
Rep Power: 0
progh is on a distinguished road
Thumbs down [FIXED] new bug for Central European

I can't save the subtitles to "Central European" script, it goes to "Western" after I restart bsplayer.




v2.57.1049 pro.

Edit by BSPeter: The (rather persistant) bug for "right-to-left" languages is reported to be repaired in version 2.58.1058 ("changes.txt")
Reply With Quote
  #2 (permalink)  
Old 3rd December 2010
Senior Member
BS.Player Power User
 
Join Date: Feb 2009
Location: Romania
Posts: 207
Rep Power: 11
black_ps is on a distinguished road
Thumbs down new bug for Central European

Install for example bsplayer_pro257.1049 go to subtitles and set script to Central European, close bsplayer start it again,it will reset to Western , or install bsplayer_pro257.1048 and set Central European,then install 1049 and it will reset Central European to Western,using Windows 7 Ultimate x86 , i see the same problem as progh's

Last edited by black_ps; 3rd December 2010 at 07:11 PM.
Reply With Quote
  #3 (permalink)  
Old 3rd December 2010
Moderator
BS.Player Master
 
Join Date: Jan 2003
Location: Romania
Age: 52
Posts: 5,155
Rep Power: 27
adicoto is on a distinguished road
Default

No such behaviour here. Central european since the begining. Had 1048 in CE, installed 1049, CE still active. 7x86 Ultimate
Reply With Quote
  #4 (permalink)  
Old 3rd December 2010
Senior Member
BS.Player Power User
 
Join Date: Feb 2009
Location: Romania
Posts: 207
Rep Power: 11
black_ps is on a distinguished road
Arrow

Quote:
Originally Posted by progh View Post
I can't save the subtitles to "Central European" script, it goes to "Western" after I restart bsplayer.




v2.57.1049 pro.
Temporarily fix is to disable Use new subtitle parser/renderer and it will work. For this bug to confirm you need to have it ( [X] Use new subtitle parser/rendere ) in Subtitles enable so you will not be able to set Central European. Forget to tell you,not only Central Europe , any other that is not Western ( the default one ) will reset.

Last edited by black_ps; 3rd December 2010 at 10:36 PM.
Reply With Quote
  #5 (permalink)  
Old 3rd December 2010
Senior Member
BS.Player Power User
 
Join Date: Feb 2009
Location: Romania
Posts: 207
Rep Power: 11
black_ps is on a distinguished road
Default

Quote:
Originally Posted by adicoto View Post
No such behaviour here. Central european since the begining. Had 1048 in CE, installed 1049, CE still active. 7x86 Ultimate
Do you have [X] Use new subtitle parser/rendere enable?
Reply With Quote
  #6 (permalink)  
Old 4th December 2010
Moderator
BS.Player Master
 
Join Date: Jan 2003
Location: Romania
Age: 52
Posts: 5,155
Rep Power: 27
adicoto is on a distinguished road
Default

As attached.
I rather believe there is a problem with writing permisions on BS.Player's folder or on the xml file.

Code:
 
<SubFont type="font">238;Comic Sans MS;30;0;FFFFFF</SubFont>
Attached Images
File Type: jpg preferinte.jpg (83.9 KB, 11 views)
Reply With Quote
  #7 (permalink)  
Old 4th December 2010
Junior Member
BS.Player Newbie
 
Join Date: Sep 2010
Posts: 6
Rep Power: 0
progh is on a distinguished road
Default

Quote:
Originally Posted by black_ps View Post
Temporarily fix is to disable Use new subtitle parser/renderer and it will work. For this bug to confirm you need to have it ( [X] Use new subtitle parser/rendere ) in Subtitles enable so you will not be able to set Central European. Forget to tell you,not only Central Europe , any other that is not Western ( the default one ) will reset.
It's working...


Thank you.
Reply With Quote
  #8 (permalink)  
Old 4th December 2010
Senior Member
BS.Player Power User
 
Join Date: Feb 2009
Location: Romania
Posts: 207
Rep Power: 11
black_ps is on a distinguished road
Default

Quote:
Originally Posted by adicoto View Post
As attached.
I rather believe there is a problem with writing permisions on BS.Player's folder or on the xml file.

Code:
 
<SubFont type="font">238;Comic Sans MS;30;0;FFFFFF</SubFont>
It has nothing to do with any permissions on folder as this text is there but if you enable Use new subtitle parser/rendere it will select itself Western ,and can't be changed,you change it,close bsplayer and then when you start it it's Western again.
Reply With Quote
  #9 (permalink)  
Old 4th December 2010
BSPeter's Avatar
Moderator
BS.Player Master
 
Join Date: Nov 2002
Location: The Netherlands
Posts: 5,463
Rep Power: 27
BSPeter is on a distinguished road
Default

As appears from adicoto's attached picture, he doesn't have "Use new parser/renderer" selected.
So it is unclear if he tested that.
__________________
Help2Help (click) BSplayer: simply the best & most versatile (Build 1072 Dutch language here!)
When posting always mention your computer's OS and the version and build number(!) of BS.Player as used by you,
as well as - if applicable and especially when encountering problems - the type(s) of the file(s) mentioned in your post.
Private messages/Visitor messages are NOT for seeking personal help with respect to BS.Player! Instead use the forums!
Reply With Quote
  #10 (permalink)  
Old 4th December 2010
Senior Member
BS.Player Power User
 
Join Date: Feb 2009
Location: Romania
Posts: 207
Rep Power: 11
black_ps is on a distinguished road
Default

Quote:
Originally Posted by BSPeter View Post
As appears from adicoto's attached picture, he doesn't have "Use new parser/renderer" selected.
So it is unclear if he tested that.
Yes i have seen,i can only confirm it with new subtitle reanderer
Reply With Quote
  #11 (permalink)  
Old 4th December 2010
Moderator
BS.Player Master
 
Join Date: Jan 2003
Location: Romania
Age: 52
Posts: 5,155
Rep Power: 27
adicoto is on a distinguished road
Default

Set to new engine, closed BS.Player. Opened again. Picture attached.
Attached Images
File Type: jpg newengine.jpg (91.1 KB, 6 views)
Reply With Quote
  #12 (permalink)  
Old 4th December 2010
Moderator
BS.Player Master
 
Join Date: Jan 2003
Location: Romania
Age: 52
Posts: 5,155
Rep Power: 27
adicoto is on a distinguished road
Default

Is it posible that this post:

http://forum.bsplayer.com/bug-report...-reversed.html

can add an info on this post. If the hebrew subtitles were displayed on western script (like in this post - where this setting is not remebered) it's posible that this effect occurs. If I recall correctly, hebrew use rigth to left writing and the western script just reversed the words. So, if the same bug (reset to western script) occurs in the above mentioned post, it's posible to have the reported effect.
On the other hand, as I've reported, no such effect in here, using new engine, central european stay selected. Played a movie with no problems. I still believe that there is a writing permisions bug and not an engine bug.
Reply With Quote
  #13 (permalink)  
Old 4th December 2010
BSPeter's Avatar
Moderator
BS.Player Master
 
Join Date: Nov 2002
Location: The Netherlands
Posts: 5,463
Rep Power: 27
BSPeter is on a distinguished road
Default

Yes, that's why I asked him to mention what script was selected. Unfortunately he didn't reply to that!
__________________
Help2Help (click) BSplayer: simply the best & most versatile (Build 1072 Dutch language here!)
When posting always mention your computer's OS and the version and build number(!) of BS.Player as used by you,
as well as - if applicable and especially when encountering problems - the type(s) of the file(s) mentioned in your post.
Private messages/Visitor messages are NOT for seeking personal help with respect to BS.Player! Instead use the forums!
Reply With Quote
  #14 (permalink)  
Old 4th December 2010
Senior Member
BS.Player Power User
 
Join Date: Feb 2009
Location: Romania
Posts: 207
Rep Power: 11
black_ps is on a distinguished road
Default

Quote:
Originally Posted by adicoto View Post
Set to new engine, closed BS.Player. Opened again. Picture attached.
Anyway i have seen a lot of people completing about this problem,it's a bug for sure. I did try in Romanian and the same problem,very strange,maybe it's something to do with programs installed or something i don't know,for my is not working to select Central European only if i select the new subtitle engine,if i`m not selecting it i got no problem,so what permissions are we talking about?
Reply With Quote
  #15 (permalink)  
Old 4th December 2010
Moderator
BS.Player Master
 
Join Date: Jan 2003
Location: Romania
Age: 52
Posts: 5,155
Rep Power: 27
adicoto is on a distinguished road
Default

Don't really know yet where to go with the presumtions. But I have also installed PRO version on a friend's computer and does not have this issue (7x64 ultimate). Both computers are installed by me, with romanian regional settings as default, UAC disabled from the very begining and user + program files folders unset as read-only.
Reply With Quote
  #16 (permalink)  
Old 5th December 2010
Junior Member
BS.Player Newbie
 
Join Date: Dec 2010
Posts: 6
Rep Power: 0
Azorel is on a distinguished road
Default

EDIT by adicoto: bug also reported here:

Subtitle directory (saving sub.)

just copied the concerning posts

Well it is possible that if we download from X that goes where we want but from Y goes into cache, now I know and I keep an eye on both place.

Staying on the subtitle issue, why every time when I get a sub. file the settings what I made in BSPlayer keep changing like to a "standard" settings?

I'm speaking about the sub. font size (I always set to font size 36) and script (I always chose "Central European" but it always jump back to "Western" at each new subtitle)? This was not happening in the previous BSPlayer version, when I set to size X and script Y that was implemented to ALL sub. files.
Any idea about this issue? Or this is normal?

Thank you all in advance and sorry to bother everybody with this nonsense!

Cheers
Reply With Quote
  #17 (permalink)  
Old 5th December 2010
Moderator
BS.Player Master
 
Join Date: Jan 2003
Location: Romania
Age: 52
Posts: 5,155
Rep Power: 27
adicoto is on a distinguished road
Default

Draga Azorel, din pacate inca nu am gasit solutii.
There is a workaround by un-checking use new subtitle engine in subtitle options

http://forum.bsplayer.com/bug-report...html#post43407
Reply With Quote
  #18 (permalink)  
Old 5th December 2010
Junior Member
BS.Player Newbie
 
Join Date: Dec 2010
Age: 47
Posts: 2
Rep Power: 0
Mytusin is on a distinguished road
Default Problem with version 2.57 - Subs properties!

Hello, i'm from Romania and I downloaded the new version of BSplayer today 05.12.2010, it works ok but after BSplayer restart it didn't remeber my settings regarding subtitle, I mean.. Subtitles --> Primary --> Subtitles properties --> Font --> an here at "scripts" it doesn't remember my setting (Central european)...every time i start bsplayer return to the default settings.
What can I do?
Thanks
Reply With Quote
  #19 (permalink)  
Old 5th December 2010
BSPeter's Avatar
Moderator
BS.Player Master
 
Join Date: Nov 2002
Location: The Netherlands
Posts: 5,463
Rep Power: 27
BSPeter is on a distinguished road
Default

This concerns a bug. As a temporary solution please deselect "Use new subtitle parser/renderer" under
(rightclick >) Options > Preferences > Subtitles [Subtitle properties]

(Note I merged your post and my reply thereto to the existing thread about this issue)
__________________
Help2Help (click) BSplayer: simply the best & most versatile (Build 1072 Dutch language here!)
When posting always mention your computer's OS and the version and build number(!) of BS.Player as used by you,
as well as - if applicable and especially when encountering problems - the type(s) of the file(s) mentioned in your post.
Private messages/Visitor messages are NOT for seeking personal help with respect to BS.Player! Instead use the forums!
Reply With Quote
  #20 (permalink)  
Old 5th December 2010
Junior Member
BS.Player Newbie
 
Join Date: Dec 2010
Age: 47
Posts: 2
Rep Power: 0
Mytusin is on a distinguished road
Default It works :)

Thank you very much for your quick response...i did what you told me and it works.
Thanks again!
Reply With Quote
Reply

Tags
257, central, european, properties, subs, version

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Option bug zarxy Bug Reports And Codecs 0 8th September 2010 05:22 PM
[FIXED] Bug conc. subtitle pop-up window NikLok Bug Reports And Codecs 24 19th July 2010 06:57 PM
alt+enter bug? black_ps Bug Reports And Codecs 2 1st January 2010 08:44 PM
[SOLVED] Trackbar: Bug or Design? PHNX Bug Reports And Codecs 8 6th July 2009 11:41 PM
[SOLVED]BS Player Pro v2.35 don't know Central European Subtitles TestPoint Answered And Solved Questions 20 7th March 2009 12:48 AM


All times are GMT +1. The time now is 01:55 AM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.9
Copyright ©2000 - 2019, vBulletin Solutions, Inc.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0 PL2
Ad Management plugin by RedTyger

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20