Official BS.Player forums

Official BS.Player forums (http://forum.bsplayer.com/index.php)
-   Bug Reports And Codecs (http://forum.bsplayer.com/forumdisplay.php?f=10)
-   -   Bsplayer loses pan&scan settings when paused (http://forum.bsplayer.com/showthread.php?t=8403)

Merkie 21st June 2007 07:45 PM

Bsplayer loses pan&scan settings when paused
 
First of all, I use Bsplayer 1.37.

I'm using a 16:10 widescreen monitor, and when I watch 16:9 movies I usually press "O" to get rid of the black bars. The problem is that whenever I press the pause button, the movie flashes and the pan&scan settings are back to their original values. This also occurs when I use the , en . buttons to navigate trough the movie.

Codecs I'm using:
- FFDShow
- Haali's Matroska Splitter
- AC3Filter
- QuickTime Alternative (CoreAVC, CoreACC)

I do not have this problem with Bsplayer 1.35, but it used to work with Bsplayer 1.37 and now it doesn't :( .

BSPeter 22nd June 2007 01:36 AM

No problem here (but I'm not using ffdshow filter, but DivX5.2.1 codec).
"Remember Pan-Scan settings" is checked?
(under rightclick > Options > Preferences > Video > [General]).
Also there: is "Cut top and bottom of video in full screen mode" selected?
:wink:
(Done any installations/updates recently?)

Merkie 22nd June 2007 01:06 PM

I have that checked. The problem occcurs since I reinstalled my laptop. Also the movie flashes when I hit the pause button, no matter if I'm using pan&scan settings or not. So I assumed it's some kind of video rendering problem, but playing with those options didn't really help me. For now I'm using Bsplayer 1.36.

Merkie 22nd June 2007 03:18 PM

And now that I think of it, I think that I have far too little video rendering options. I used to have more...
http://primeserver.nl/media-archive/...s/67819214.jpg

BSPeter 23rd June 2007 11:13 AM

Quote:

Originally Posted by Merkie
And now that I think of it, I think that I have far too little video rendering options. I used to have more...

Your picture doesn't really illustrate what you mean (it only shows the renderingmode as selected by you). This is shown by BSPlayer1.37 (actually there is one further mode at the bottom of the list, i.e. VMR9 renderless).
http://bsplayer.com/forum/files/bsplayer137_163.png
Could you clarify what you mean?
:wink:

Merkie 23rd June 2007 01:16 PM

"Wait for vertical blank" and "Disable YUV12 format". Those checkboxes are the only ones I have know, but I though I used to have a lot more. apparently not...

Well, problem still stands.

BSPeter 23rd June 2007 04:04 PM

Quote:

Originally Posted by Merkie
The problem occcurs since I reinstalled my laptop. Also the movie flashes when I hit the pause button, no matter if I'm using pan&scan settings or not.

Maybe before that you used to use a different decoder or a different version of ffdshow-filter?
:wink:
You can see which codec/filter BSPlayer actually uses for a particular video file loaded under (rightclick >) Options > Filters > Advanced

adicoto 23rd June 2007 04:17 PM

He was using another build, probably a newer one ("more options" :wink: ).
In fact there is a build that had this problems, maybe a step by step search will reveal wich build had it.

BSPeter 23rd June 2007 05:25 PM

Re: Bsplayer loses pan&scan settings when paused
 
Quote:

Originally Posted by adicoto
He was using another build, probably a newer one ("more options" :wink: )......

Quote:

Originally Posted by In the very first post of this thread Merkie
First of all, I use Bsplayer 1.37....
......
......
I do not have this problem with Bsplayer 1.35, but it used to work with Bsplayer 1.37 and now it doesn't :( .

Quote:

Originally Posted by adicoto
He was using another build, probably a newer one ("more options" :wink: )......

Quote:

Originally Posted by In his last post Merkie
"Wait for vertical blank" and "Disable YUV12 format". Those checkboxes are the only ones I have now, but I thought I used to have a lot more. apparently not....

Only since BS.Player 2.21 there is just one more checkbox, i.e. "Try not to drop frames".
:wink:

Merkie 24th June 2007 12:37 AM

Quote:

Originally Posted by BSPeter
Quote:

Originally Posted by Merkie
The problem occcurs since I reinstalled my laptop. Also the movie flashes when I hit the pause button, no matter if I'm using pan&scan settings or not.

Maybe before that you used to use a different decoder or a different version of ffdshow-filter?
:wink:
You can see which codec/filter BSPlayer actually uses for a particular video file loaded under (rightclick >) Options > Filters > Advanced

I know that, but the problem occurs when playing both XviD and X264 encoded files.


All times are GMT +1. The time now is 05:22 PM.

Powered by vBulletin® Version 3.8.9
Copyright ©2000 - 2021, vBulletin Solutions, Inc.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0 PL2
Ad Management plugin by RedTyger


1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20