Official BS.Player forums

Official BS.Player forums (http://forum.bsplayer.com/index.php)
-   Bug Reports And Codecs (http://forum.bsplayer.com/forumdisplay.php?f=10)
-   -   Bsplayer high I/O reads at startup (http://forum.bsplayer.com/showthread.php?t=8902)

betauser 22nd June 2008 06:51 PM

Bsplayer high I/O reads at startup
 
http://xs128.xs.to/xs128/08250/bsp958.jpg

O/S : Windows XP SP2
BSplayer 2.28 964

Ico-man 23rd June 2008 08:07 AM

BS.Playa - the best video playa
 
Could it be you have network buffering enabled and it tries to buffer desired portion of the video into RAM, or you might be opening hi-def video.

Memory usage is still low, i see.

Tizio 23rd June 2008 08:49 AM

No, it's not related to buffering feature (I disabled it and still I see a great amount of I/O bytes read at startup)
The odd thing is that it reads (at least on my system) circa 140MB in less than a second without disk activity (or my disk led doesn't indicate it to me, probably due to the short amount of time it lasts), and I'm on a laptop with 5400rpm disk, which can provide 40-50MB/s in optimal condition (not this case) :?
Memory usage is still low, only about 10MB..

Maybe it's because it seems to allocate several time the entire amount of system DLLs and BSplayer settings files (language files for example, almost 4000 accesses and full file allocations => 4000*35kB=136MB .... only for language file, that is the one which appears more often)

I don't know if this is the cause, or if it's an error by Windows apis to detect accessed data :roll:


All times are GMT +1. The time now is 01:00 PM.

Powered by vBulletin® Version 3.8.9
Copyright ©2000 - 2021, vBulletin Solutions, Inc.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0 PL2
Ad Management plugin by RedTyger


1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20