View Single Post
  #1 (permalink)  
Old 4th January 2013
Elaman Elaman is offline
Junior Member
BS.Player Newbie
 
Join Date: Dec 2012
Posts: 2
Rep Power: 0
Elaman is on a distinguished road
Default Yes BS.Player is causing malfunction on the Windows 8 Metro UI. (ONLY 2.63 and older)

If you are using Windows 8 certainly do not do it.

Options->Preferences->File Types[Associated extensions]->CDA box not clean and click on the Close button.

Otherwise, Metro UI applications will never work in the your system.

During this process suffers from the following reg entries:
HKU\S-1-5-21-********-**********-**********-1001\Software\Classes\
HKU\S-1-5-21-********-**********-**********-1001_Classes\

-------------------------------------------------------------------

Arkadaşlar ingilizcem iyi değil. Bu yüzden Türkçe olarak da açıklıyorum. Bu konuyu adam akıllı çevirebilecek birisi yazacağım sorunu burada tercüme ederek programın yapımcılarına duyurursa sevinirim. Şimdiden teşekkürler.

BSPlayerin Windows 8 ile ilgili bir sorunu olduğu gerçek. Bu durumu da sadece belirli bir işlem uygulanırsa meydana geliyor. Ben uzun deneme araştırmalarım sonucunda sorunun ne zaman meydana geldiğini buldum.

Eğer BSPlayeri kurduktan sonra "Seçenekler->Tercihler->Dosya Türleri[İlişkilendirilmiş uzantılar]->CDA" kutucuğundan işareti kaldırıp ta tercihler penceresini kapatırsanız Program sisteminizde "HKU\S-1-5-21-********-********** - **********-1001\Software\Classes\" ve
"HKU\S-1-5-21-******** - ********** - **********-1001_Classes\" yollarında ki girdilere hasar veriyor.

Ve Windows 8'in Metro arayüzündeki uygulamaların bilgileri de burada tutulduğu için bu girdiler büyük ölçüde siliniyor ve ya programların yolları vs sistemden kaldırılıyor. Bu yüzden de bu işlemi gerçekleştirdiğiniz andan itibaren Metro arayüzünde ki programlarınız artık çalışmıyor.

Malesef neden olduğu sorunun önceden yedek alınmamışsa herhangi bir geri dönüşü de yok. Bu yüzden bu hata BS.Player'dan biran önce kaldırılmalı. Zira hiç mi hiç yakışmıyor.

NOT: İşlemi uygulamadan önce zaten çalışır durumda olan Metro UI uygulamaları bu sorundan sistem yeniden başlatılıncaya kadar etkilenmiyor. Yani örneğin CDA kutusunu boşaltmadan önce merket uygulamasını bir kere çalıştırdıysanız CDA kutusunu boşalttıktan sonra da Metro arayüzünden markete tıkladığınızda çalışacaktır. Taa ki sistemi yeniden başlatana kadar! Bunu da belirtme ihtiyacı duydum çünkü test eden kişi CDA kutucuğunu boşaltmadan önce bir kaç metro uygulamasını zaten çalıştırıp baktıysa CDA kutusunu boşalttıktan hemen sonra ki tıklamalarında da uygulamaların çalıştığını görüp yazdıklarımın doğru olmadığını düşünebilir. Bu yüzden kesin karara varmadan önce CDA yi boşaltıp sistemine reset atıp öyle değerlendirsin.
Reply With Quote
 

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20