Official BS.Player forums  

Go Back   Official BS.Player forums > Main forum > General Talk And Support

General Talk And Support General talk and peer-to-peer support about BS.Player and other video and audio multimedia players.

Reply
 
LinkBack Thread Tools Search this Thread Display Modes
  #1 (permalink)  
Old 24th September 2010
Junior Member
BS.Player Newbie
 
Join Date: Sep 2010
Age: 75
Posts: 3
Rep Power: 0
DirtyDennis is on a distinguished road
Default Static

I have static when playing avi or sound files off my hard drive. It happens with Real as well, but BSP is the one I want to use. The static has a repeated pattern but the pattern varies if I retry continually. Eventually, it will load without the static, but sometimes without audio.

I have a Creative SB Audigy card, I'm running a Pentium 4 with 3.5 gb memory.

I did a search on 'static' but found very little. I'm new so perhaps I'm using the wrong word(s).

If I go to YouTube, all is fine.
Reply With Quote
  #2 (permalink)  
Old 24th September 2010
Moderator
BS.Player Master
 
Join Date: Jan 2003
Location: Romania
Age: 50
Posts: 5,127
Rep Power: 26
adicoto is on a distinguished road
Default

Creative soundcards are known for such bugs, Try to reduce hardware acceleration for audio.
Reply With Quote
  #3 (permalink)  
Old 24th September 2010
Junior Member
BS.Player Newbie
 
Join Date: Sep 2010
Age: 75
Posts: 3
Rep Power: 0
DirtyDennis is on a distinguished road
Default

I have a caveat I had forgotten to add.

The 'problem' began after I reloaded XP onto a bigger hard drive. The sound was fine before.
Reply With Quote
  #4 (permalink)  
Old 24th September 2010
Junior Member
BS.Player Newbie
 
Join Date: Sep 2010
Age: 75
Posts: 3
Rep Power: 0
DirtyDennis is on a distinguished road
Default

Caveat or no, your advice was/is, if you'll pardon me saying so, SOUND.

Tnx.

Just what does 'acceleration' do? Cache?
Reply With Quote
  #5 (permalink)  
Old 25th September 2010
Moderator
BS.Player Master
 
Join Date: Jan 2003
Location: Romania
Age: 50
Posts: 5,127
Rep Power: 26
adicoto is on a distinguished road
Default

You may also can try first to use another set of drivers for the soundcard.

Hardware acceleration on Creative soundcards take MP3 decoding into the hardware (audio chipset does the decoding om MP3 streams instead of using a codec). Most of the AVI videos files have MP3 audio (youtube uses FLV format). Have you tested for example an MKV file (they don't have MP3 but AAC or AC3).
Hardware acceleration can be found in control panel -> sounds and audio
I can't recall exactly at this moment as I am on Windows 7, not XP.


By reloading you mean reinstalling Windows ?
The fact that the hard drive is bigger, doesn't have nothing to do.
As of the second response..I don't get what you want to say.
Reply With Quote
Reply

Tags
static

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Static frame shown when on screen text displayed BarnyStewart Bug Reports And Codecs 1 7th May 2010 06:54 PM
Green static when playing DivX/Xvid ajp General Talk And Support 6 14th December 2005 09:27 AM
Static screen during playback................ Digitale General Talk And Support 3 18th January 2003 03:10 PM
lots of visual static with movie Not John Smith General Talk And Support 1 20th August 2002 11:23 PM


All times are GMT +1. The time now is 05:45 AM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.9
Copyright ©2000 - 2018, vBulletin Solutions, Inc.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0 PL2
Ad Management plugin by RedTyger

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19