Official BS.Player forums  

Go Back   Official BS.Player forums > Main forum > Answered And Solved Questions

Answered And Solved Questions A good place to check before you post your question. All answered / solved posts are archived here.

Reply
 
LinkBack Thread Tools Display Modes
  #1 (permalink)  
Old 21st January 2010
Terrum's Avatar
Junior Member
BS.Player Newbie
 
Join Date: Jan 2010
Age: 24
Posts: 1
Rep Power: 0
Terrum is on a distinguished road
Default Video Lag when any text/subtitles on screen.

I get video lag when text (Searching for subtitles... etc) and subtitles on screen. Is there a way to fix this? Thanks.
Reply With Quote
  #2 (permalink)  
Old 18th September 2011
Junior Member
BS.Player Newbie
 
Join Date: Sep 2011
Age: 26
Posts: 2
Rep Power: 0
joel Brostrom is on a distinguished road
Default BSplayer laggs when sub is on

yes, this is a problem with the aero settings on your vista/7.
In BSplayer, go to menu --> options --> preference. Now, in the left side bar, click video. This should bring up a a window to the left containing a lot of checkboxes. Ignore them!

Instead look abow and you should be able to see four tabs. Click on the one called "video rendering". Now find the scrolldown menu called "rendering mode". It should be somewhere in the middle.

This is where the problem lies, the rendering mode is most likely set to "EVR Enhanced Video Rendering" which in it's present stage does not work with aero. To fix the problem, simply change the rendering mode to "Internrendering Overlay (standard).

...and wooola! everything works fine!

Note however that whenever you start BSplayer, Windows will change from Aero mode to Xp mood. This will later change back whenever you close BSplayer

Hope this helped!
Best reguard
Joel Broström
Reply With Quote
  #3 (permalink)  
Old 16th February 2013
Junior Member
BS.Player Newbie
 
Join Date: Sep 2012
Posts: 5
Rep Power: 0
carlr1990 is on a distinguished road
Default

I have been getting this error since a long time and could never figure out the cause as it would work fine initially on a a new OS install or new PC and after some time give this same error.

Other Solutions to this are, changing video rendering to Internal renderer overlay OR change the PAN scan(Other than 0) in the EVR(Enhanced Video Renderer).

However, I've discovered if your PC resolution is 1366x768 it will give you this Subtitle stutter (lag) error in full screen.

The SOLUTION is to change resolution to 1360x768 and it should work fine in EVR and even if the PAN scan is 0.

Hope it helps.
Reply With Quote
Reply

Tags
lag, screen, text or subtitles, video

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Rendering Problem Ringola General Talk And Support 10 10th May 2008 04:33 PM
Bs.Player Crash When Mpegsplitter.ax zeev General Talk And Support 19 23rd August 2007 09:32 AM
Can't play 640x480 wmv NTuser General Talk And Support 12 23rd August 2005 01:49 AM
Snap video window to edge of screen may_hem1 Feature Requests, Feedback And Suggestions 0 11th April 2003 08:02 AM


All times are GMT +1. The time now is 08:25 AM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.9
Copyright ©2000 - 2017, vBulletin Solutions, Inc.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0 PL2
Ad Management plugin by RedTyger

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19