Official BS.Player forums  

Go Back   Official BS.Player forums > Main forum > Bug Reports And Codecs

Bug Reports And Codecs Report BS.Player bugs here - help us to improve BS.Player even further.

Reply
 
LinkBack Thread Tools Search this Thread Display Modes
  #1 (permalink)  
Old 17th July 2004
Junior Member
BS.Player Newbie
 
Join Date: Jul 2004
Location: USA
Posts: 1
Rep Power: 0
OBTS is an unknown quantity at this point
Default I'm new. Audio problem. Please help

OK, first things first. I am sorry for introducing myself with a problem//complaint, BSplayer is my player of choice. I wish I knew how to work the software better.

2.) I guess I should get my specs out of the way
I have an old machine
Athlon AMD 800 MHz.
Tnt2 video card.
XP sp2 RC2.
As for codecs/players I use

Kazaa-lite mega codex pack 1.03 with the basic options
bsplayer 1.00.809; media player classic 6.4.8.2; DivX pro 5.1.1 decoding/encoding; Xvid 1.0.1 2004-06-05 de/encoding; 3ivx D4 4.5.1 de/encoding; win media 7/8/9; on2 vp2 and vp6 de/encoding; ligos indeo 5.2; intel indeo 4.5 and 3.2; huffyuv; ms mpeg-4; elecard/ligos package; quicktime and realtime substitutes; mp3; ac3(direct show); ac3(acm); oog vorbis; aac; musepack; voxware; monkey's audio; lame mp3 encoder; oog vorbis direct show filter.

I installed the latest version of quicktime over that because the 3ivx website said it was required.

3.) My problem. I recently downloaded a movie file around 1.XX gig large with the extension 3ivx.mov. I tried to play it in BSplayer and it plays video just fine but it has no audio. I thought it might be a new format I didn’t have so I went and googled 3ivx, found their website, and installed their windows codec. Their site said that I needed QuickTime so I tried to play the file with the QuickTime substitute (ms player classic) with no avail. I downloaded QuickTime and with QuickTime the movie plays with both audio and video, and it has a selection in the beginning for an audio track to play. I would have stopped there but the video is sketchy, skipping a frame or two every few seconds.

I would like to play it in BSplayer because things seem to run a lot more smoothly.

4.) I have tried going into options->preferences->audio. And messed with the 2 check boxes and dropdowns in that screen. other than that. I really don’t know what to do. I searched the forums but I don’t think I used the right keywords.


5.) I am looking for any tips really. A place to start so I may become more knowledgeable and maybe find the answer on my own would be nice. A debug check list so I could give you more info. Or just a solution :D . I am not too familiar with audio/video ripping/encoding/decoding. Any tips/help are appreciated.

Sorry if I come off �noob’ please don’t bust my chops. Thanks for your time.
__________________
Everything is a weapon if you hold it right.
Reply With Quote
Reply

Tags
audio

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules


All times are GMT +1. The time now is 07:05 AM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.9
Copyright ©2000 - 2018, vBulletin Solutions, Inc.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0 PL2
Ad Management plugin by RedTyger

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19