Official BS.Player forums  

Go Back   Official BS.Player forums > Main forum > Bug Reports And Codecs

Bug Reports And Codecs Report BS.Player bugs here - help us to improve BS.Player even further.

Reply
 
LinkBack Thread Tools Search this Thread Display Modes
  #1 (permalink)  
Old 5th October 2004
Junior Member
BS.Player Newbie
 
Join Date: Oct 2004
Posts: 6
Rep Power: 0
lostsoul is an unknown quantity at this point
Default SPDif Output

Like Freddie would say.. I'm going slightly mad...
Here's the deal..

I've just installed my new machine, and I was trying to configure bsplay to use spdif output for ac3 movies.
I've search everywhere for a solution, and none of the supposed solutions/workarounds worked so far.. so... here's the problem

I've instaled bsplay
I've instaled windvd
I've instaled ac3filter, first 0.7 version, then 1.01
I've configured SB Live 5.1 for digital output only, 5.1 speakers, both in windows and surround mixer

Problem is....
If I select ac3filter as my ac3 decoder, and enable spdif output.. a strange noise comes out of my collumns (seems like an alien screaming in pain, or freddy krugger rubbing is nails on a peace of metal)

If I select Intervideo Audio Decoder, SPDif output is grayed, as well ans 4 and 6 channels, only 2 channels are enabled.

Plus, nomatter what i choose in the prefered audio device, it always shows movies with "n.channels : 2", even when they have 6.. i tried direct sound, wave out, everything.

I tried diferent versions of iviaudio.ax, but they all work the same

so, i'm going out of solutions here... I had this working before, with previous versions of bsplay...

i've tried tsunami pack, nimo pack, every pack... and nothing
no spdif enabled...

so...

what do i have to do to get this thing working??????

my machine (in case you need to know)

P4 3GHZ HYper
Asus P4C800E-Deluxe
Asus T440i
SB Live! 5.1 OEM
Live! Drive
Realmagic xCard
1Gb RAM
DTT3500 Cambrige
WinXP SP1

Guess you dont need any more information right?
So...
HHHHHHHHHHHEEEEEEEEELLLLLLLLLLLPPPPPPPPPPPPPPPPPPP PPPPPPPPPPPPPPPPPPPPPPPPPPPPPPPPPPPPPPPPPPPP
Reply With Quote
  #2 (permalink)  
Old 6th October 2004
Senior Member
BS.Player Power User
 
Join Date: Jul 2004
Posts: 117
Rep Power: 0
majk_tajsam is an unknown quantity at this point
Default

With AC3Filter 1.01a RC5 under Main tab, option "SPDIF (disabled)" should be unmarked. Also check how Input and Output levels behave during playback.
Reply With Quote
  #3 (permalink)  
Old 6th October 2004
Junior Member
BS.Player Newbie
 
Join Date: Oct 2004
Posts: 6
Rep Power: 0
lostsoul is an unknown quantity at this point
Default

it's unmarked....
plus, in the output options there's no spdif.. i have 3/2 + SW 5.1 channel selected
everything else is by default
all options under "use a3 filter for" and "SPDIF passthrough" are checked
the default audio render is "use default direct sound", though i tried with "use wave as default audio renderer"

the result is a "bsplayer error"

BSplayer v1.02.812, Unhandled exception at EIP: 0173F1C9
If you click 'Close' application will be terminated.
Please report this info to the author with description what were you doing.
Access violation at address 0173F1C9 in module 'bsrendv2.dll'. Read of address 00000000
EAccessViolation
, 0x00542673, 0x00542871, 0x004553C3, 0x0044C70E, 0x77D43A50, 0x77D43B1F, 0x77D45B2C, 0x77D45F73, 0x004B9EF9, 0x0044C70E, 0x77D43A50, 0x77D43B1F, 0x77D43D79, 0x77D44374, 0x00544240, 0x77E814C7
Reply With Quote
  #4 (permalink)  
Old 6th October 2004
Senior Member
BS.Player Power User
 
Join Date: Jul 2004
Posts: 117
Rep Power: 0
majk_tajsam is an unknown quantity at this point
Default

Quote:
Originally Posted by lostsoul
...
Problem is....
If I select ac3filter as my ac3 decoder, and enable spdif output.. a strange noise comes out of my collumns (seems like an alien screaming in pain, or freddy krugger rubbing is nails on a peace of metal)...
Check how Input and Output levels behave during that moment (while playing in BSplayer, rightclick->options->preferences->AC3Filter).
Reply With Quote
  #5 (permalink)  
Old 7th October 2004
Junior Member
BS.Player Newbie
 
Join Date: Oct 2004
Posts: 6
Rep Power: 0
lostsoul is an unknown quantity at this point
Default

Like I said in my previous message.. everytime I choos AC3Filter now, BSPlay just crashes on start.. I can't see anything 'cause the movie just crashes..
Right now I'd like to get Intervideo working...
Reply With Quote
  #6 (permalink)  
Old 8th October 2004
Junior Member
BS.Player Newbie
 
Join Date: Oct 2004
Posts: 6
Rep Power: 0
lostsoul is an unknown quantity at this point
Default SPDif Output

Ok..
So I got AC3Filter to work on BSPlay, without crashing.
Decoder Info Shows:

"Input AC3 - 48000Hz
AC3
Speakers: 3/2+LFE (5.1)
Sample Rate: 48000Hz
bitrate: 448kbps
stream: 8 bit
frame size: 1792 bytes"

Input levels show activity (green bars) in all columns
Output is currently 2/0 - stereo, PCM 16bit, and allows me to choose only pro-logic and pro-logic 2
Spdif (disabled) option is unchecked

output levels show activity in both left and right columns (since stereo is chosen)

so..
how the hell do i choose spdif output, and get 5.1 in this? cuz it's not allowing me to choose
Reply With Quote
  #7 (permalink)  
Old 8th October 2004
Senior Member
BS.Player Power User
 
Join Date: Jul 2004
Posts: 117
Rep Power: 0
majk_tajsam is an unknown quantity at this point
Default

Quote:
Originally Posted by lostsoul
...Output is currently 2/0 - stereo, PCM 16bit, and allows me to choose only pro-logic and pro-logic 2...
Weird...

AC3Filter allows me to change output type from "1/0 - mono" to "Dolby ProLogic II" no matter which kind of speakers I have.

Driver problems?
Reply With Quote
  #8 (permalink)  
Old 8th October 2004
Junior Member
BS.Player Newbie
 
Join Date: Oct 2004
Posts: 6
Rep Power: 0
lostsoul is an unknown quantity at this point
Default SPDif Output

No. But i Kind'a isolated the problem.. sort of..
the problem with ac3filter is the same as with intervideo

where it says "spdif (disabled)", should be "spdif (passthrough)"

so.. my problem is.. though i have digital output on my SB 5.1, and though I listen to everysound.. everything else doesnt recognize my spdif...
Reply With Quote
  #9 (permalink)  
Old 8th October 2004
Senior Member
BS.Player Power User
 
Join Date: Jul 2004
Posts: 117
Rep Power: 0
majk_tajsam is an unknown quantity at this point
Default

I found some link:

http://drivers.soft32.com/driver/dow...DIF-22635.html
Reply With Quote
  #10 (permalink)  
Old 9th October 2004
Junior Member
BS.Player Newbie
 
Join Date: Oct 2004
Posts: 6
Rep Power: 0
lostsoul is an unknown quantity at this point
Default SPDif Output

didn't work...
Reply With Quote
Reply

Tags
output, spdif

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules


All times are GMT +1. The time now is 08:23 AM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.9
Copyright ©2000 - 2019, vBulletin Solutions, Inc.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0 PL2
Ad Management plugin by RedTyger

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20