Official BS.Player forums  

Go Back   Official BS.Player forums > Main forum > General Talk And Support

General Talk And Support General talk and peer-to-peer support about BS.Player and other video and audio multimedia players.

Reply
 
LinkBack Thread Tools Search this Thread Display Modes
  #1 (permalink)  
Old 9th April 2004
Junior Member
BS.Player Newbie
 
Join Date: Apr 2004
Posts: 3
Rep Power: 0
Johan1234 is an unknown quantity at this point
Default AC3Filter and Intervideo Audio Decoder, both failed :(

Ok, situation is this.

I have an avi with 5.1 AC3 sound on it.
I have Audigy2 soundcard, with SPDIF enabled. Connected to my Yamaha AC3 Amplifier.
I have AC3Filter installed and enabled the SPDIF on it. When i start the avi with my BSplayer 0.86 Build 501 i get perfect picture but no sound. Filters dont show AC3Filter to be even there. Only thing there is MPEG4 Xvid Video decoder. When i go to Controlpanel and change AC3Filter to let's say 2 Channel Stereo. Sound comes out normal.

So, i tried also Intervideo Audio Decoder.
I have Intervideo Audio Decoder SPDIF enabled from BSplayer options. When i play the avi, i can hear sound BUT when i go to see directly the Filters and i take Intervideo Audio Decoder i see that there is only Dolby Surround enabled. And even if i put SPDIF on and restart the BSplayer it still switches to Dolby Surround. NOTE: if i take Intervideo Audio Decoder settings from BSplayer Preferences there it shows that SPDIF is enabled. But not if i take as i earlier said directly from Active Filters.

Please Help. Thanks.

Edit: I am using an Stereo 3.5mm jack - 2xRCA and i have tried with both Red and White RCA.
Reply With Quote
  #2 (permalink)  
Old 11th April 2004
Stalis's Avatar
Junior Member
BS.Player Newbie
 
Join Date: Jul 2002
Location: Sweden
Posts: 6
Rep Power: 0
Stalis is an unknown quantity at this point
Default

When SPDIF is enabled the signal must go thru an external decoder before it comes to the speakers.
You do not get any sound because you are sending a digital signal to the speakers.
When you choose "2 Channel Stereo" AC3Filter decodes the signal and puts out an analog signal from your soundcard to the speakers.

I am not sure what you meen with AC3 Amplifier but i'll guess it is a amlifier with Dolby Digital decoder (just what you need ).
Then if you want to use SPDIF the cable must be connected to a digital input on your Amplifier.
Perhaps you have to choose to decode Dolby Digital on your Amplifier but normally it changes by it self.

The cable you are using know is for analog signals and has a electrical resistence of 50 Ohm and you need a 75 Ohm cable for digital signals.

I hope there is something useful for you here or maybe I misunderstood your problem.

English isn't my native language so I hope you'll understand me :)

Bye and good luck!!
Reply With Quote
  #3 (permalink)  
Old 11th April 2004
Junior Member
BS.Player Newbie
 
Join Date: Apr 2004
Posts: 3
Rep Power: 0
Johan1234 is an unknown quantity at this point
Default

Yea, i have an Dolby Digital capable Amplifier/receiver.

That cable is a thing i must try. Would explane why i get Analog signal but no digital.

Hope it helps.
Reply With Quote
  #4 (permalink)  
Old 13th April 2004
Stalis's Avatar
Junior Member
BS.Player Newbie
 
Join Date: Jul 2002
Location: Sweden
Posts: 6
Rep Power: 0
Stalis is an unknown quantity at this point
Default

Probably.

NOTE!! If you got sound (Analog) it meens that your cable is connected to AudioOut on your soundcard.
You must connect it to the SPDIF output and to a digital input on your amplifier for the SPDIF to work.
Right cable is necessary too...

I'm not sure how the SPDIF-output looks like on a Audigy2 but if it's the same as Live! Player then it could be difficult to find a cable.
On Live! it's a 3,5" stereo (maybe mono) jack and I had to make a special order to Supra (Swedish Cable Manufacture) and they made a 3.5" jack to 1xRCA just for me (nice guys).
Really easy to do by your self but I wanted some quality on the cable :-)
Maybe it's a lot easier to find where you live...

Good luck!!
Reply With Quote
Reply

Tags
ac3filter, audio, decoder, failed, intervideo

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules


All times are GMT +1. The time now is 02:12 PM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.9
Copyright ©2000 - 2019, vBulletin Solutions, Inc.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0 PL2
Ad Management plugin by RedTyger

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20