Official BS.Player forums  

Go Back   Official BS.Player forums > Main forum > General Talk And Support

General Talk And Support General talk and peer-to-peer support about BS.Player and other video and audio multimedia players.

Reply
 
LinkBack Thread Tools Search this Thread Display Modes
  #1 (permalink)  
Old 11th May 2008
Junior Member
BS.player Regular User
 
Join Date: Feb 2006
Posts: 24
Rep Power: 0
Octopuss is an unknown quantity at this point
Default Audio out of sync

Quite a nut to break here.
I just reinstalled my system (XP) and my movies are slightly out of sync with the audio. At least I believe so. Maybe the video is out of sync with the audio, but whatever - it's pretty much the same. It only happens with mp4 files, or more like, stuff I made into x264. Rest is fine.
This might not be the best place to ask, but I don't know about any other, so hopefully someone will give me a hint or two...
What I use is 2.27 BSP and latest (4th may) build of FFDShow.
Reply With Quote
  #2 (permalink)  
Old 12th May 2008
Moderator
BS.Player Master
 
Join Date: Nov 2003
Location: Italy
Posts: 3,037
Rep Power: 22
Tizio will become famous soon enough
Default

And the filters used by bsplayer are? (with the movie playing -> right click -> Options -> Filters -> Advanced)
I don't think your PC is too low on specs to run flawlessly your movie streams, but it's hard also to think of all your movies to be out of sync in first place.
There's a feature in BSplayer that can help you, by pressing SHIFT+CONTROL+Left/Right you can correct audio delays, but if your movies are not bad-synced, I think you should find the culprit and eliminate it
__________________
BSP SkinMaker (v1.07) the one and only Skin Editor for BSplayer
BSP Definitions Manager (v1.02)
BS.Player's FAQ (by BSPeter) | Italian language file (v2.57 build 1051)
Reply With Quote
  #3 (permalink)  
Old 12th May 2008
Junior Member
BS.player Regular User
 
Join Date: Feb 2006
Posts: 24
Rep Power: 0
Octopuss is an unknown quantity at this point
Default

Yup, they are being used.
Even more weird, other movies are ok. But this one... I don't get it at all!!
Pre-reinstall it was ok.
I'll try re-encoding, but... jeez.

Btw. In options there are several possibilities to choose from in the audio output device - does it matter what I pick?
Reply With Quote
  #4 (permalink)  
Old 12th May 2008
J7N's Avatar
J7N J7N is offline
Senior Member
BS.Player Power User
 
Join Date: Feb 2006
Location: Cyberspace
Posts: 762
Rep Power: 0
J7N is an unknown quantity at this point
Default

Quote:
Originally Posted by Octopuss
I'll try re-encoding, but... jeez.
This is definitely not needed. If the movies are out of sync, you should determine the delay value. Then use MkvToolNix to remux the files with corrected delay. I don't know if you can do that with mp4box.
Reply With Quote
  #5 (permalink)  
Old 12th May 2008
Junior Member
BS.player Regular User
 
Join Date: Feb 2006
Posts: 24
Rep Power: 0
Octopuss is an unknown quantity at this point
Default

Well I am more interested in what the heck is wrong... I mean the player is same, codecs as well and the movie too!
Reply With Quote
  #6 (permalink)  
Old 12th May 2008
J7N's Avatar
J7N J7N is offline
Senior Member
BS.Player Power User
 
Join Date: Feb 2006
Location: Cyberspace
Posts: 762
Rep Power: 0
J7N is an unknown quantity at this point
Default

Well, the first step would be to determine whether the movie is bad, or the codec setup. Try playing your MP4 on another computer, or at the very least VideoLAN Client.
Reply With Quote
  #7 (permalink)  
Old 18th October 2013
Junior Member
BS.Player Newbie
 
Join Date: Oct 2013
Posts: 3
Rep Power: 0
potatohead is on a distinguished road
Default same problem here

I have the same problem as reported above. I believe the problem started after I made the mistake of doing a repair install on my Windows XP installation. (A repair install doesn't reinstall windows, it just reinstalls the important components of windows so that you can boot Windows without losing your programs and settings.) Anyway turns out it was an unneeded repair, one that broke more things than it fixed. MP4 videos have never been in sync since on my BSPlayer. I have to watch them in other players to get them to work, or watch them on my laptop.

I've tried a number of things but to no avail.

I'd dearly like to fix this. I like BSPlayer and would like to be able to use it.

I have BSPlayer version 2.51

Thank you.
Reply With Quote
  #8 (permalink)  
Old 18th October 2013
Moderator
BS.Player Master
 
Join Date: Jan 2003
Location: Romania
Age: 52
Posts: 5,155
Rep Power: 27
adicoto is on a distinguished road
Default

Use CTRL + SHIFT + left/right arrow to sync.
Reply With Quote
  #9 (permalink)  
Old 18th October 2013
Junior Member
BS.Player Newbie
 
Join Date: Oct 2013
Posts: 3
Rep Power: 0
potatohead is on a distinguished road
Default

Quote:
Originally Posted by adicoto View Post
Use CTRL + SHIFT + left/right arrow to sync.
Subs are still out of sync. There must be a more practical fix.
Reply With Quote
Reply

Tags
audio, sync

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules


All times are GMT +1. The time now is 01:49 PM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.9
Copyright ©2000 - 2019, vBulletin Solutions, Inc.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0 PL2
Ad Management plugin by RedTyger

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20