Official BS.Player forums  

Go Back   Official BS.Player forums > Main forum > Bug Reports And Codecs

Bug Reports And Codecs Report BS.Player bugs here - help us to improve BS.Player even further.

Reply
 
LinkBack Thread Tools Search this Thread Display Modes
  #1 (permalink)  
Old 13th January 2004
Junior Member
BS.Player Newbie
 
Join Date: Jan 2004
Posts: 5
Rep Power: 0
kurisuchanrin is an unknown quantity at this point
Default Problems with OGM

Hi. I don't know why, but when I play OGM files with BSPlayer (or any player, in fact. Except VideoLan), the video is shaky and it skips. It plays fine with VideoLan, but I can't see why it doesn't play properly with my other players.

I've tried:
� BSPlayer
� Media Player Classic
� Windows Media Player
� The Core Media Player

And they all resulted in shaky playback. I've looked if this problem has happened to anyone before, but no one hasn't posted about it yet. Maybe it's just me?
Reply With Quote
  #2 (permalink)  
Old 21st January 2004
SPF SPF is offline
Junior Member
BS.Player Newbie
 
Join Date: Jan 2004
Location: the Netherlands
Posts: 6
Rep Power: 0
SPF is an unknown quantity at this point
Default

If I where you, I should reinstall all of my codecs. Maybe you installed a codec you don't really need?

I always had problems with the Nimo code, I'm never using it anymore, and I have no problems since that time.

SPF
Reply With Quote
  #3 (permalink)  
Old 30th January 2004
Junior Member
BS.Player Newbie
 
Join Date: Jan 2004
Posts: 5
Rep Power: 0
kurisuchanrin is an unknown quantity at this point
Default

Quote:
Originally Posted by SPF
If I where you, I should reinstall all of my codecs. Maybe you installed a codec you don't really need?

I always had problems with the Nimo code, I'm never using it anymore, and I have no problems since that time.

SPF
--> What I have installed the K-like codec pack. I never really have any problems with it except when I play my OGM files. It's really weird because it works with VideoLan and not with BS Player.

I'll try uninstalling k-lite and install the ones I need and see if that will work. Thanks~
Reply With Quote
  #4 (permalink)  
Old 30th January 2004
Junior Member
BS.Player Newbie
 
Join Date: Oct 2002
Posts: 5
Rep Power: 0
c0p0n is an unknown quantity at this point
Default

NEVER use codec packs.
On the other hand, videolan works on a different way than bsplayer and the other directshow-based players.
uninstall the whole codec pack. then install the following:

Mandatory:
ffdshow
DivX 3.11 alpha (for DivX audio)
OggDS
SubtitDS
Matroska splitter

with the above, you can play almost everything. my default decoder is always ffdshow, it gives a very good quality (better than the official decoders, IMHO). Anyway, you can also install:
XviD decoder and DivX 5.11, with no probs at all. but NEVER use codecpacks.
__________________
.:c0p0n:.
Reply With Quote
  #5 (permalink)  
Old 31st January 2004
Junior Member
BS.Player Newbie
 
Join Date: Jan 2004
Posts: 5
Rep Power: 0
kurisuchanrin is an unknown quantity at this point
Default

I will do that. Thanks!
Reply With Quote
  #6 (permalink)  
Old 1st February 2004
Junior Member
BS.Player Newbie
 
Join Date: Feb 2004
Posts: 2
Rep Power: 0
PurpleB is an unknown quantity at this point
Default

Neat explanation c0p0n, if you don't mind clarifying some other issues:
* can you please specify where to get those codecs from?
* how can I tell if I have excessive codecs?
* gspot was recommended to check for required codecs but doesn't support ogg files, do you of any other know-it-all appl.?
Reply With Quote
  #7 (permalink)  
Old 1st February 2004
Moderator
BS.Player Master
 
Join Date: Jan 2003
Location: Romania
Age: 53
Posts: 5,191
Rep Power: 28
adicoto is on a distinguished road
Default

http://forum.bsplayer.org/viewtopic.php?t=3042
Reply With Quote
  #8 (permalink)  
Old 8th February 2004
Junior Member
BS.Player Newbie
 
Join Date: Jan 2004
Posts: 5
Rep Power: 0
kurisuchanrin is an unknown quantity at this point
Default

Okay, I've uninstalled k-lite codec pack and then installed all of adicoto's recommended codecs for bsplayer. The problem now is that the colors bleed, while before, the picture shakes.

these things might be usefull:
BSPlayer version/build: version 1.00.803 Nov 2003
System: Windows XP Professional; Pentium III 1 ghz
Reply With Quote
  #9 (permalink)  
Old 8th February 2004
Moderator
BS.Player Master
 
Join Date: Jan 2003
Location: Romania
Age: 53
Posts: 5,191
Rep Power: 28
adicoto is on a distinguished road
Default

Can you cut a part of something like 1 MB of the file and send it to me by mail ? Thank you.
Reply With Quote
  #10 (permalink)  
Old 8th February 2004
Junior Member
BS.Player Newbie
 
Join Date: Jan 2004
Posts: 5
Rep Power: 0
kurisuchanrin is an unknown quantity at this point
Default

Well, my e-mail sucks, so I've uploaded it instead. Here's the link:

http://66.98.148.43/~kurii/stuff/onegaiteacher13a.ogm

Thanks!
Reply With Quote
  #11 (permalink)  
Old 8th February 2004
Moderator
BS.Player Master
 
Join Date: Jan 2003
Location: Romania
Age: 53
Posts: 5,191
Rep Power: 28
adicoto is on a distinguished road
Default

BSPlayer played the file better than WMP9 ! :lol:
But VirtualDubMod said that there is something wrong with the file: "B Frame lag" ? Maybe somebody who knows much on this subject can help. But deffinetly the bug belongs to the file, maybe in the way it was encoded.
Reply With Quote
  #12 (permalink)  
Old 19th February 2004
Junior Member
BS.Player Newbie
 
Join Date: Feb 2004
Posts: 1
Rep Power: 0
zombie is an unknown quantity at this point
Default same error

i have had the same error.. not the movie not the codec plays fine in VideoLAN nut need it to work in bsplayer..
Reply With Quote
  #13 (permalink)  
Old 20th February 2004
Junior Member
BS.Player Newbie
 
Join Date: Sep 2003
Posts: 5
Rep Power: 0
Darkintent is an unknown quantity at this point
Default You can definetly use codec packs

First off codec packs are fine if you get GOOD ones, theres no need to install filters seperately. Secondly this guy probably either had crappy codecs or he had a bad codec conflict. I personslly use defiler pak. And for the record with RC5 your codecs are not broken in regards to ogm subtitles there is a bad bug with the internal sub handler with ogm's that makes the subs not display
Reply With Quote
Reply

Tags
ogm

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules


All times are GMT +1. The time now is 06:59 PM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.9
Copyright ©2000 - 2020, vBulletin Solutions, Inc.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0 PL2
Ad Management plugin by RedTyger

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20