Official BS.Player forums  

Go Back   Official BS.Player forums > Main forum > Bug Reports And Codecs

Bug Reports And Codecs Report BS.Player bugs here - help us to improve BS.Player even further.

Reply
 
LinkBack Thread Tools Search this Thread Display Modes
  #1 (permalink)  
Old 22nd December 2002
Junior Member
BS.Player Newbie
 
Join Date: Dec 2002
Posts: 4
Rep Power: 0
valheru is an unknown quantity at this point
Default no subtitles with XVID and Matrox G400

Subtitles won't display when playing a xvid-type file on my TV. I can get them to be displayed on my monitor though.

I have the Matrox G400 Dualhead videocard with the latest drivers on Windows 2000 SP3.

Any ideas anyone?
Reply With Quote
  #2 (permalink)  
Old 29th December 2002
Junior Member
BS.Player Newbie
 
Join Date: Dec 2002
Posts: 1
Rep Power: 0
coyote is an unknown quantity at this point
Default

Go to bsplayer preferences and under subtitles enable "draw subtitles to overlay surface"
Reply With Quote
  #3 (permalink)  
Old 31st December 2002
Junior Member
BS.Player Newbie
 
Join Date: Dec 2002
Posts: 3
Rep Power: 0
Raginfury is an unknown quantity at this point
Default

I have a G400 DH, but I don't need to draw it on the surface. Maybe cause i'm running winXp, but I use XVID with subtitles just fine. Did you check the font setting(maybe the font is black, I had that a couple of times)
Setting it to draw on the overlay surface needs quite some processor power.
Reply With Quote
  #4 (permalink)  
Old 2nd January 2003
Junior Member
BS.Player Newbie
 
Join Date: Dec 2002
Posts: 4
Rep Power: 0
valheru is an unknown quantity at this point
Default

playing with the draw on overlay setting doesn't do much :(

I fear it may be a W2K-Matrox combo issue :(

Thanks for the replies though! :D
Reply With Quote
  #5 (permalink)  
Old 2nd January 2003
Quietseb's Avatar
Senior Member
BS.Player Power User
 
Join Date: Jun 2002
Location: back in France...
Posts: 581
Rep Power: 0
Quietseb is an unknown quantity at this point
Default

divxG400 may help you.

DivxG400's home page reads:
Quote:
At the moment there is a small incompatibility between DivX, MS MPEG4, WM7, WM8 codecs and Matrox G400/G450/G550 drivers/hardware. If movie's width is not exact multiple of 32 (like 720x???), clip will be played back without using video overlay. If video overlay is not used, clips are looking choppy and DVDMax can not be used.
and
Quote:
Subtitle output to TV in DVDMax mode
DivxG400's home page: http://www.tac.ee/~prr/videoutils/

till now divxg400 has brought me more troubles than solutions but I don't use a TV nor a Matrox card ;)
Reply With Quote
  #6 (permalink)  
Old 2nd January 2003
Junior Member
BS.Player Newbie
 
Join Date: Dec 2002
Posts: 4
Rep Power: 0
valheru is an unknown quantity at this point
Default

I don't get to try this till Monday, but it definately sounds good after reading the homepage! :D

Thanks!!! :D
Reply With Quote
  #7 (permalink)  
Old 5th February 2003
Junior Member
BS.Player Newbie
 
Join Date: Feb 2003
Posts: 4
Rep Power: 0
nicestpcboy is an unknown quantity at this point
Default

I have a matrox G450 and win2k sp3

I've tried the DivxG400 but it doesn't make any diffrence.

I can't get DVDmax to work with BSPlayer.

If i try Windows Media Player it works =/

I don't use subtitles but uses the "draw subtitles to overlay surface" just to be safe.

Any suggestions ?!?!?

Is there anywhere I can download earlier versions of BSPlayer to verify if it has ever worked? (I have read several old reports that BSPlayer and DVDmax ("used" at least) to work... but has never seen it myself)
Reply With Quote
  #8 (permalink)  
Old 14th February 2003
Junior Member
BS.Player Newbie
 
Join Date: Feb 2003
Posts: 1
Rep Power: 0
bruttapuzza is an unknown quantity at this point
Default

to nicestpcboy

I just installed a new g550 matrox, I had the very same problem like you told, windows media player working and bsplayer not but with winxp, I just tried to change same options (divxg400 does'nt seems to work with bsplayer, at list the config utility) in bsplayer video preferences especially I tried the "vertical blank" option (this was particulary for flip problems) and "use overlay 1" (maybe this was it).
I hope that will help you.

I had subtitle just with the "overlay" function on.
Reply With Quote
  #9 (permalink)  
Old 16th February 2003
Quietseb's Avatar
Senior Member
BS.Player Power User
 
Join Date: Jun 2002
Location: back in France...
Posts: 581
Rep Power: 0
Quietseb is an unknown quantity at this point
Default

Quote:
Originally Posted by bruttapuzza
divxg400 does'nt seems to work with bsplayer, at list the config utility
If I remember correctly, divxg400 with its default settings launches automatically only when using bsplayer with overlay mode 2

would you confirm that ?
Reply With Quote
Reply

Tags
g400, matrox, subtitles, xvid

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules


All times are GMT +1. The time now is 06:27 PM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.9
Copyright ©2000 - 2019, vBulletin Solutions, Inc.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0 PL2
Ad Management plugin by RedTyger

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20