Official BS.Player forums  

Go Back   Official BS.Player forums > Main forum > General Talk And Support

General Talk And Support General talk and peer-to-peer support about BS.Player and other video and audio multimedia players.

Reply
 
LinkBack Thread Tools Display Modes
  #1 (permalink)  
Old 14th August 2012
Junior Member
BS.Player Newbie
 
Join Date: Aug 2012
Posts: 8
Rep Power: 0
nemmy is on a distinguished road
Default Problem with displaying VobSub subtitles

Hi. The problem I'm having has me kinda baffled and I'm out of ideas.

The following happens when I try to play x264 files. When there are soft-coded subtitles in the file, and those are bitmaps, they play just fine, turn on and off as I want.

When they are VobSub subtitles, I get the following error msg: A decoder for the new track could not be found. Track type: VobSub. I click okay, the player goes to a black screen and then nothing.

Now I know it's not the file itself that's screwy, because when I use a thumbnailing program, it creates those just fine.

Under Options > Preferences > Subtitles on the VobSub tab, 'Enable VobSub support' has been checked.

Using BS Player 2.58 build 1058 on a Win7 64bit system
Reply With Quote
  #2 (permalink)  
Old 15th August 2012
Moderator
BS.Player Master
 
Join Date: Jan 2003
Location: Romania
Age: 49
Posts: 5,122
Rep Power: 25
adicoto is on a distinguished road
Default

VobSub <=> bitmaps.

I understand that if the subtittles are in an external file, they work OK but if the subtitles are internal (included into the MKV file) you get the error message ?
Can you post here file specifications and which filters are used to decode such files ?
Reply With Quote
  #3 (permalink)  
Old 15th August 2012
Junior Member
BS.Player Newbie
 
Join Date: Aug 2012
Posts: 8
Rep Power: 0
nemmy is on a distinguished road
Default

No, the subtitles are included in the file.

As for the info you asked for, would post it if I knew what you meant :)
Reply With Quote
  #4 (permalink)  
Old 15th August 2012
Moderator
BS.Player Master
 
Join Date: Jan 2003
Location: Romania
Age: 49
Posts: 5,122
Rep Power: 25
adicoto is on a distinguished road
Default

Quote:
Originally Posted by nemmy View Post
Hi. The problem I'm having has me kinda baffled and I'm out of ideas.

The following happens when I try to play x264 files. When there are soft-coded subtitles in the file, and those are bitmaps, they play just fine, turn on and off as I want.
If they are bitmaps, then it's a VobSub subtitle, that's why I was refering to external subtitles. Probably you ment to refer to text subtitles (sub, srt)

Quote:
Originally Posted by nemmy View Post
When they are VobSub subtitles, I get the following error msg: A decoder for the new track could not be found. Track type: VobSub. I click okay, the player goes to a black screen and then nothing.

Now I know it's not the file itself that's screwy, because when I use a thumbnailing program, it creates those just fine.

Under Options > Preferences > Subtitles on the VobSub tab, 'Enable VobSub support' has been checked.

Using BS Player 2.58 build 1058 on a Win7 64bit system
In this case you refer to internal bitmap (VobSub) subtitles


Quote:
Originally Posted by nemmy View Post
As for the info you asked for, would post it if I knew what you meant :)
Open file in Media Info, for example, for file specifications
For filters used, open a file, rightclick -> options -> filters
Reply With Quote
  #5 (permalink)  
Old 15th August 2012
Junior Member
BS.Player Newbie
 
Join Date: Aug 2012
Posts: 8
Rep Power: 0
nemmy is on a distinguished road
Default

filespecs:

General
Format : Matroska
Format version : Version 2
File size : 1.46 GiB
Duration : 1h 11mn
Overall bit rate : 2 942 Kbps
Writing application : HandBrake 0.9.5
Writing library : libmkv 0.6.4.1

Text #1
ID : 3
Format : VobSub
Codec ID : S_VOBSUB
Codec ID/Info : The same subtitle format used on DVDs
Language : English

Text #2
ID : 4
Format : VobSub
Codec ID : S_VOBSUB
Codec ID/Info : The same subtitle format used on DVDs
Language : Spanish

Text #3
ID : 5
Format : VobSub
Codec ID : S_VOBSUB
Codec ID/Info : The same subtitle format used on DVDs
Language : French

The filters shows a list:
Default DirectSound Device, Video renderer, AC3Filter, ffdshow Video Decoder, MPA Decoder Filter, Source, Advanced, and three options greyed out: AsyncClock, xf and EQ
Reply With Quote
  #6 (permalink)  
Old 16th August 2012
Moderator
BS.Player Master
 
Join Date: Jan 2003
Location: Romania
Age: 49
Posts: 5,122
Rep Power: 25
adicoto is on a distinguished road
Default

OK, now, if you click on source filter, on the right hand you will see the splitter details. Can you post here ?
Reply With Quote
  #7 (permalink)  
Old 16th August 2012
Junior Member
BS.Player Newbie
 
Join Date: Aug 2012
Posts: 8
Rep Power: 0
nemmy is on a distinguished road
Default

Reply With Quote
  #8 (permalink)  
Old 16th August 2012
Moderator
BS.Player Master
 
Join Date: Jan 2003
Location: Romania
Age: 49
Posts: 5,122
Rep Power: 25
adicoto is on a distinguished road
Default

OK, can you post here or via PM a link to such a file to test ?
Reply With Quote
  #9 (permalink)  
Old 17th August 2012
Moderator
BS.Player Master
 
Join Date: Jan 2003
Location: Romania
Age: 49
Posts: 5,122
Rep Power: 25
adicoto is on a distinguished road
Default

Downloaded test file. In here it plays OK using Haali media splitter and CoreAVC.
Using old subtitles renderer, no problems, using new renderer, subtitles not displayed, but no error messages. Problem could be in another setting. Enable VobSub and load subtitles into memory enabled in subtitles options.
Does the file contain only English subtitles ?
Do you have VobSub installed ?
Attached Images
File Type: jpg testVobSub.jpg (109.4 KB, 11 views)
Reply With Quote
  #10 (permalink)  
Old 17th August 2012
Junior Member
BS.Player Newbie
 
Join Date: Aug 2012
Posts: 8
Rep Power: 0
nemmy is on a distinguished road
Default

If it plays for you it's definitely a problem on my box, as I suspected. Yes, VobSub is installed, it's enabled, and the load in memory box is checked. And yes, only english subs.
Reply With Quote
  #11 (permalink)  
Old 17th August 2012
Moderator
BS.Player Master
 
Join Date: Jan 2003
Location: Romania
Age: 49
Posts: 5,122
Rep Power: 25
adicoto is on a distinguished road
Default

Coul you try to install CoreAVC instead of using ffdshow ?
In ffdshow, load subtitles is enabled ? Could the error be generated by ffdshow ?
Reply With Quote
  #12 (permalink)  
Old 17th August 2012
Junior Member
BS.Player Newbie
 
Join Date: Aug 2012
Posts: 8
Rep Power: 0
nemmy is on a distinguished road
Default

Wouldn't it then always have to give the error. I have files with subtitles included that work just fine...
Reply With Quote
  #13 (permalink)  
Old 18th August 2012
Moderator
BS.Player Master
 
Join Date: Jan 2003
Location: Romania
Age: 49
Posts: 5,122
Rep Power: 25
adicoto is on a distinguished road
Default

Internal subtitles can be text based (.srt, .ssa/ass...) and bitmap (vobsub). If all vobsub subtitles files gives an error, then we have a common ground. If not, then is a random problem and it's harder to pinpoint.
Reply With Quote
  #14 (permalink)  
Old 18th August 2012
Junior Member
BS.Player Newbie
 
Join Date: Aug 2012
Posts: 8
Rep Power: 0
nemmy is on a distinguished road
Default

And there lies my problem: both the ones that work and the ones that don't are VobSub...
Reply With Quote
  #15 (permalink)  
Old 18th August 2012
Moderator
BS.Player Master
 
Join Date: Jan 2003
Location: Romania
Age: 49
Posts: 5,122
Rep Power: 25
adicoto is on a distinguished road
Default

DO the files that fails have more than one vobsub stream inside ? 2-3 subtitles ?
Reply With Quote
  #16 (permalink)  
Old 19th August 2012
Junior Member
BS.Player Newbie
 
Join Date: Aug 2012
Posts: 8
Rep Power: 0
nemmy is on a distinguished road
Default

I have one that works fine that has 4 subtitle streams.
Reply With Quote
Reply

Tags
displaying, subtitles, vobsub

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
strange problem with subtitles whiplash General Talk And Support 3 10th July 2010 12:07 PM
BSPlayer & Direct VobSub Problem (I need your help pleas BrOwen Bug Reports And Codecs 3 12th October 2004 11:08 PM
Problem displaying 2nd line of subtitles in .srt file P Nut Bug Reports And Codecs 7 18th August 2004 04:18 PM
problem with displaying subtitles in italics - General Talk And Support 1 26th March 2004 04:28 PM
Problem with displaying subtitles on my TV! TheDanster Bug Reports And Codecs 0 25th February 2004 01:47 PM


All times are GMT +1. The time now is 11:04 AM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.9
Copyright ©2000 - 2017, vBulletin Solutions, Inc.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0 PL2
Ad Management plugin by RedTyger

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19