Official BS.Player forums  

Go Back   Official BS.Player forums > Main forum > General Talk And Support

General Talk And Support General talk and peer-to-peer support about BS.Player and other video and audio multimedia players.

Reply
 
LinkBack Thread Tools Search this Thread Display Modes
  #1 (permalink)  
Old 19th December 2003
Member
BS.player Regular User
 
Join Date: Oct 2003
Location: Slovenia
Posts: 51
Rep Power: 0
peter is an unknown quantity at this point
Default Problem with DivX v5.1.1

I have a problem with DivX v5.1.1 codec.
When I open movie, I don't see the picture only some strange lines over window.
I can't make a screenshot so I draw how it looks like (picture).
In lines I see movie or some moving :?. It looks like the movie is behaind the black "color" and I see it true lines.
This lines apear in No Mode, Mode1 and Mode2.
In DivX v5.0.5 all works OK.
I try v5.1.1 because it should be much better then v5.0.5, but I'm disappointed. :(

If somebody know how can I fix this problem, PLEASE HELP ME.
__________________
My English is not so good.

My Configuration:
Windows XP Home Edition SP1
Motherboard: Gigabyte 8IPE1000 Pro3
Pentium IV 2.6GHz/800MHz
2 x 256MB DDR/400MHz
WinFast 6600GT 128MB TV-Out
HDD: Maxtor 120GB 8MB Cache
Reply With Quote
  #2 (permalink)  
Old 20th December 2003
BSPeter's Avatar
Moderator
BS.Player Master
 
Join Date: Nov 2002
Location: The Netherlands
Posts: 5,463
Rep Power: 29
BSPeter is on a distinguished road
Default

Have you tried to change "Quality Settings" of DivX' Decoder Configuration Utility (through [Start]/Programs/... etc)?
__________________
Help2Help (click) BSplayer: simply the best & most versatile (Build 1072 Dutch language here!)
When posting always mention your computer's OS and the version and build number(!) of BS.Player as used by you,
as well as - if applicable and especially when encountering problems - the type(s) of the file(s) mentioned in your post.
Private messages/Visitor messages are NOT for seeking personal help with respect to BS.Player! Instead use the forums!
Reply With Quote
  #3 (permalink)  
Old 20th December 2003
Member
BS.player Regular User
 
Join Date: Oct 2003
Location: Slovenia
Posts: 51
Rep Power: 0
peter is an unknown quantity at this point
Default

I didn't try everithing :oops:.
I didn't wont to chose Yuv Extended Mode because color settings disappeared. I can set colors in BSPlayer :idea: .
Now I chose Yuv Extended Mode and work OK, but work only in Overlay Mode2. In Overlay Mode1 doasn't work.
Reply With Quote
  #4 (permalink)  
Old 21st December 2003
Member
BS.player Regular User
 
Join Date: Oct 2003
Location: Slovenia
Posts: 51
Rep Power: 0
peter is an unknown quantity at this point
Default

Today I try changed settings again and sudenly all works OK, nevertheless if I choose Yuv Extended Mode or not and nevertheless if I choose Overlay Mode1 or Overlay Mode2.
I'm really confused :? :?: .
__________________
My English is not so good.

My Configuration:
Windows XP Home Edition SP1
Motherboard: Gigabyte 8IPE1000 Pro3
Pentium IV 2.6GHz/800MHz
2 x 256MB DDR/400MHz
WinFast 6600GT 128MB TV-Out
HDD: Maxtor 120GB 8MB Cache
Reply With Quote
  #5 (permalink)  
Old 21st December 2003
Member
BS.player Regular User
 
Join Date: Oct 2003
Location: Slovenia
Posts: 51
Rep Power: 0
peter is an unknown quantity at this point
Default

Doasn't work AGAIN. Work only in Overlay Mode2.
Work, doasn't work, work, doasn't work...
Now I'm really, really, really confused :? :?:.
Reply With Quote
  #6 (permalink)  
Old 22nd December 2003
Junior Member
BS.Player Newbie
 
Join Date: Dec 2003
Posts: 1
Rep Power: 0
drguruwarrior is an unknown quantity at this point
Default

Im having the same problem, I cannot get any DivX files to play. I have all the codecs installed, DivX, Xvid.... all of them, for many months now I have just been using Windows Media Player, and I could always watch my files just fine. BUT I don't like Microsoft so I found BS Player, I install it, open one of my .avi's and I get sound and green lines..... SO, I read through these forums and I read that if I use ffdshow it will do the job, I downloaded the latest version at sourceforge, it shows up in the filter list on BS Player, but now I don't get green lines, I get a black screen and it takes about 1 minute before I even hear sound! What am I doing wrong?

Im kinda frustrated, On the main site page they say this is supose to be the Best DivX player out there.....but I think that BS is a good name for this player.........
Reply With Quote
  #7 (permalink)  
Old 22nd December 2003
Junior Member
BS.Player Newbie
 
Join Date: Dec 2003
Posts: 1
Rep Power: 0
CorDeth is an unknown quantity at this point
Default

I to had the same problem, I had Dr DivX installed. It didn't matter which player I used DivX, WM or BSPlayer the problem still existed. Some times they would play after sitting there for a minute or 2. I uninstalled DrDivx and installed Gordian Knot Codec Pack 1.6 and now 5.1.1 AVIs play ok.
Reply With Quote
  #8 (permalink)  
Old 26th December 2003
Junior Member
BS.player Regular User
 
Join Date: Oct 2003
Posts: 10
Rep Power: 0
Leerock is an unknown quantity at this point
Default

sometimes i m having this problem too
but it s ok when i double click on the video screen
Reply With Quote
  #9 (permalink)  
Old 27th December 2003
Junior Member
BS.Player Newbie
 
Join Date: Nov 2003
Posts: 7
Rep Power: 0
Sol-Badguy is an unknown quantity at this point
Default

Actually I had problems the minute I installed Gordian Knot Codec pack, it was fine before I did though, even with Divx 5.1.1 (actually thats the only codec besides xvid I had installed at the time). I think one of those codecs it slapped on screwed it up. Now I have no idea how to uninstall everything and get things back to normal. I have included a attachment of what happens with some movies(and this played fine before I installed the codec pack), I have no clue whats causing it. Some one tell me please. Funny thing is Windows Media player, Real Player One, hell even Winamp 5 will play it fine with no prob, so don't know exactly what bsplayers problem is but I would appreciate someone looking into it.
Attached Images
File Type: jpg bscap000_278.jpg (114.4 KB, 2720 views)
__________________
"Never argue with a idiot, they'll drag you down to their level and beat you with experience."
http://www.rpgunlimited.net/forum/up...lbadguysig.jpg
Reply With Quote
  #10 (permalink)  
Old 27th December 2003
Moderator
BS.Player Master
 
Join Date: Jan 2003
Location: Romania
Age: 53
Posts: 5,198
Rep Power: 28
adicoto is on a distinguished road
Default

First of all uninstall codec pack. You must find an entry in start menu or in add\remove programs in the control panel.
Second, install codecs individually:
http://forum.bsplayer.org/viewtopic.php?t=3042
Reply With Quote
Reply

Tags
divx

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules


All times are GMT +1. The time now is 03:53 PM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.9
Copyright ©2000 - 2020, vBulletin Solutions, Inc.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0 PL2
Ad Management plugin by RedTyger

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20