Official BS.Player forums  

Go Back   Official BS.Player forums > Main forum > General Talk And Support

General Talk And Support General talk and peer-to-peer support about BS.Player and other video and audio multimedia players.

Reply
 
LinkBack Thread Tools Search this Thread Display Modes
  #1 (permalink)  
Old 17th February 2004
Junior Member
BS.Player Newbie
 
Join Date: Feb 2004
Posts: 1
Rep Power: 0
Leo&Jessie is an unknown quantity at this point
Default No Audio w/MPEG movies

Hi all,

I'm hoping that there's an easy fix or explanation for this. When I play any .mpg (not MPEG2) file there is no audio at all (volume control is maxxed). I have v1.00 RC1 (Build 805). Under Audio streams both CO & EO are checked.

Any assistance is gratefully appreciated. Thanks! :)
Reply With Quote
  #2 (permalink)  
Old 6th April 2004
Moderator
BS.Player Master
 
Join Date: Jan 2003
Location: Romania
Age: 52
Posts: 5,162
Rep Power: 27
adicoto is on a distinguished road
Default

I have just heard another complaint of that kind. Do you have any codec packs installed ?
Reply With Quote
  #3 (permalink)  
Old 11th June 2004
Junior Member
BS.Player Newbie
 
Join Date: Jun 2004
Location: Florida
Posts: 9
Rep Power: 0
Lea724 is an unknown quantity at this point
Default

I was wondering if anybody's come up with a solution yet to this problem. I'm trying to play an mpeg file and am getting no sound at all. The program is not muted and the volume is all the way up.

Thanks in advance.

Amanda
Reply With Quote
  #4 (permalink)  
Old 11th June 2004
BSPeter's Avatar
Moderator
BS.Player Master
 
Join Date: Nov 2002
Location: The Netherlands
Posts: 5,463
Rep Power: 27
BSPeter is on a distinguished road
Default

Strange if you're indeed referring to MPEG1, as this comes with windows.
Does the file play in (e.g.) WMP?
Also check settings under Audio (rightclick > Options > Preferences > Audio). If not set to "System default" try if changing makes any difference. (Could be you have to close BSPlayer (only Player, no Windows-restart) and restart it again to enable new choice to become effective)
__________________
Help2Help (click) BSplayer: simply the best & most versatile (Build 1072 Dutch language here!)
When posting always mention your computer's OS and the version and build number(!) of BS.Player as used by you,
as well as - if applicable and especially when encountering problems - the type(s) of the file(s) mentioned in your post.
Private messages/Visitor messages are NOT for seeking personal help with respect to BS.Player! Instead use the forums!
Reply With Quote
  #5 (permalink)  
Old 11th June 2004
Moderator
BS.Player Master
 
Join Date: Jan 2003
Location: Romania
Age: 52
Posts: 5,162
Rep Power: 27
adicoto is on a distinguished road
Default

Something messed up the MPEG1 decoder (audio decoder). AFAIK only some codec packs do that. If you can't uninstall the codec pack, try (As a sugestion, I am not sure is working) to install matrix mixer. And if it solve or not the problem, please write here an answer. Thx.
SOme codecpacks when uninstalled mess upthe codecs and the sole solution is a Windows clean reinstall. Nothing else worked.
Reply With Quote
  #6 (permalink)  
Old 12th June 2004
Junior Member
BS.Player Newbie
 
Join Date: Jun 2004
Location: Florida
Posts: 9
Rep Power: 0
Lea724 is an unknown quantity at this point
Default

Quote:
Originally Posted by BSPeter
Strange if you're indeed referring to MPEG1, as this comes with windows.
Does the file play in (e.g.) WMP?
Also check settings under Audio (rightclick > Options > Preferences > Audio). If not set to "System default" try if changing makes any difference. (Could be you have to close BSPlayer (only Player, no Windows-restart) and restart it again to enable new choice to become effective)
Well, here's a twist. The file I'm trying to play *does* work fine in WMP, but has no audio in BS.

I tried playing other files (.avi, .mpg, .mpeg, etc.) I have and they all work fine, *with* audio.

If it's just that one file that doesn't work, does that mean it's a bad file? Do I need to work on getting that fixed, rather than trying to get it to play with BS, or is there a solution?

Thanks in advance.

Amanda
Reply With Quote
  #7 (permalink)  
Old 12th June 2004
Junior Member
BS.Player Newbie
 
Join Date: Jun 2004
Location: Florida
Posts: 9
Rep Power: 0
Lea724 is an unknown quantity at this point
Default

Quote:
Originally Posted by adicoto
Something messed up the MPEG1 decoder (audio decoder). AFAIK only some codec packs do that. If you can't uninstall the codec pack, try (As a sugestion, I am not sure is working) to install matrix mixer. And if it solve or not the problem, please write here an answer. Thx.
SOme codecpacks when uninstalled mess upthe codecs and the sole solution is a Windows clean reinstall. Nothing else worked.
What is the Matrix Mixer?

Thanks,

Amanda
Reply With Quote
  #8 (permalink)  
Old 12th June 2004
Moderator
BS.Player Master
 
Join Date: Jan 2003
Location: Romania
Age: 52
Posts: 5,162
Rep Power: 27
adicoto is on a distinguished road
Default

An alternative filter for MPEG audio files. Basically, it spreads the MPEG audio files with 2 channels on 5.1 channels.

http://matrix-mixer.sourceforge.net/
Reply With Quote
Reply

Tags
audio, movies, w or mpeg

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules


All times are GMT +1. The time now is 01:01 PM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.9
Copyright ©2000 - 2019, vBulletin Solutions, Inc.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0 PL2
Ad Management plugin by RedTyger

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20