Official BS.Player forums  

Go Back   Official BS.Player forums > Main forum > General Talk And Support

General Talk And Support General talk and peer-to-peer support about BS.Player and other video and audio multimedia players.

Reply
 
LinkBack Thread Tools Search this Thread Display Modes
  #1 (permalink)  
Old 15th May 2005
Member
BS.player Regular User
 
Join Date: May 2004
Posts: 45
Rep Power: 0
Anthony2816 is an unknown quantity at this point
Default Some mp3s will play in WMP but not BSPlayer. Help!

Out of about 3000 mp3 files, I've got a few, seemingly random, mp3 files that pop up an error box that says "Access violation at address 01ACDFF3 in module 'mpeg2dmx.ax'. Read of address 01B62000." when I try to play them in BSPlayer. If I play them in Windows Media Player 10, they play fine.

I'm using BSPlayer 1.21, Build 816. I've installed the K-lite Mega Codec Pack (latest).

I tried running the offending mp3 in GSpot, but it doesn't show any audio codec (as do none of the mp3s that play fine in BSPlayer). Under "Stat" it says MPEG-1 Layer 3 128 kbps 44100 Hz, for whatever that's worth.

Any ideas what is wrong?
Reply With Quote
  #2 (permalink)  
Old 19th May 2005
Member
BS.player Regular User
 
Join Date: May 2004
Posts: 45
Rep Power: 0
Anthony2816 is an unknown quantity at this point
Default

Not to sound ungrateful for this forum or anything, but I'm surprised no BSPlayer and/or codec guru has been able to address this issue for me.

I've stumped the experts!
Reply With Quote
  #3 (permalink)  
Old 19th May 2005
Moderator
BS.Player Master
 
Join Date: Jan 2003
Location: Romania
Age: 52
Posts: 5,162
Rep Power: 27
adicoto is on a distinguished road
Default

Some problem perhaps with the MP3 decoder. Try to install DivX 3.11, it comes with a good MP3 decoder.
Reply With Quote
  #4 (permalink)  
Old 19th May 2005
BSPeter's Avatar
Moderator
BS.Player Master
 
Join Date: Nov 2002
Location: The Netherlands
Posts: 5,463
Rep Power: 27
BSPeter is on a distinguished road
Default

Quote:
Originally Posted by Anthony2816
I've stumped the experts!
I'm no expert, but yes, you stumped me by installing Mega Codec Pack with lots of codecs, filters and other "goodies :evil: " and subsequently expecting someone to be able to pinpoint your problem!

(Do you have dvdxcopy installed?)
__________________
Help2Help (click) BSplayer: simply the best & most versatile (Build 1072 Dutch language here!)
When posting always mention your computer's OS and the version and build number(!) of BS.Player as used by you,
as well as - if applicable and especially when encountering problems - the type(s) of the file(s) mentioned in your post.
Private messages/Visitor messages are NOT for seeking personal help with respect to BS.Player! Instead use the forums!
Reply With Quote
  #5 (permalink)  
Old 20th May 2005
Member
BS.player Regular User
 
Join Date: May 2004
Posts: 45
Rep Power: 0
Anthony2816 is an unknown quantity at this point
Default

Quote:
Originally Posted by BSPeter
Quote:
Originally Posted by Anthony2816
I've stumped the experts!
I'm no expert, but yes, you stumped me by installing Mega Codec Pack with lots of codecs, filters and other "goodies :evil: " and subsequently expecting someone to be able to pinpoint your problem!

(Do you have dvdxcopy installed?)
I'd be willing to uninstall the codec pack if it will help solve the problem. Will let you know the result.

And no, I don't have dvdxcopy installed.
Reply With Quote
  #6 (permalink)  
Old 20th May 2005
Member
BS.player Regular User
 
Join Date: May 2004
Posts: 45
Rep Power: 0
Anthony2816 is an unknown quantity at this point
Default

Quote:
Originally Posted by adicoto
Some problem perhaps with the MP3 decoder. Try to install DivX 3.11, it comes with a good MP3 decoder.
I have DivX version 5.05 installed already. Do you mean to install 3.11 instead, or in addition to?
Reply With Quote
  #7 (permalink)  
Old 20th May 2005
BSPeter's Avatar
Moderator
BS.Player Master
 
Join Date: Nov 2002
Location: The Netherlands
Posts: 5,463
Rep Power: 27
BSPeter is on a distinguished road
Default

I think the errorbox information refers to Elecard MPEG2 Demultiplexer?
DivX 5.05 is not up-to-date. We have version 5.2.1 at present. So the Mega Codec pack (and all it contains) you installed must be quite old too. It is better to install codecs and filters individually (and certainly no more than needed). This also enables individual updates.
Especially read item (4) of my Help2Help-post (at the end of which there also is a link to adicoto's list of codecs).

P.S.:
Yes adicoto means "in addition to".
There are lots of places where you can find DivX 3.11 Alpha codec or the DivX Audio Compressor (which contains the DivX ;-) Audio codec that came with DivX 3.11 Alpha). E.g. check out these links one, two, three and/or four.
__________________
Help2Help (click) BSplayer: simply the best & most versatile (Build 1072 Dutch language here!)
When posting always mention your computer's OS and the version and build number(!) of BS.Player as used by you,
as well as - if applicable and especially when encountering problems - the type(s) of the file(s) mentioned in your post.
Private messages/Visitor messages are NOT for seeking personal help with respect to BS.Player! Instead use the forums!
Reply With Quote
Reply

Tags
mp3s, play, wmp

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules


All times are GMT +1. The time now is 02:53 AM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.9
Copyright ©2000 - 2019, vBulletin Solutions, Inc.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0 PL2
Ad Management plugin by RedTyger

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20