Official BS.Player forums  

Go Back   Official BS.Player forums > Main forum > General Talk And Support

General Talk And Support General talk and peer-to-peer support about BS.Player and other video and audio multimedia players.

Reply
 
LinkBack Thread Tools Search this Thread Display Modes
  #1 (permalink)  
Old 14th December 2005
gao gao is offline
Junior Member
BS.Player Newbie
 
Join Date: Dec 2005
Posts: 4
Rep Power: 0
gao is an unknown quantity at this point
Default Renderer problem in 137.826

When I updated the player from 136.825 to 137.826, movies no longer display properly with the "Internal Overlay Renderer (default)" setting. Although I can swtich to the other rendering options to watch videos, I cannot screencap properly to the jpg format if I do. I will either get a bmp file, or a messed up jpg. Note, that I've tested this with each of the convert images settings for screencapping both on and off. If I revert to the older version, I can watch and cap with the default renderer with no problems.
Reply With Quote
  #2 (permalink)  
Old 14th December 2005
Moderator
BS.Player Master
 
Join Date: Nov 2003
Location: Italy
Posts: 3,037
Rep Power: 22
Tizio will become famous soon enough
Default

Which version have you installed? Zipped one or via Installer?
Maybe try to uninstall the old version and then install the new one.. Probably it will not fix the problem, but if you overwrote the old version instead of making a fresh reinstall, trying to do the fresh reinstall MAY fix it... it's only a stupid suggestion, but.. who knows :roll:
__________________
BSP SkinMaker (v1.07) the one and only Skin Editor for BSplayer
BSP Definitions Manager (v1.02)
BS.Player's FAQ (by BSPeter) | Italian language file (v2.57 build 1051)
Reply With Quote
  #3 (permalink)  
Old 15th December 2005
gao gao is offline
Junior Member
BS.Player Newbie
 
Join Date: Dec 2005
Posts: 4
Rep Power: 0
gao is an unknown quantity at this point
Default

I only use the zipped version. I've never used the installer.
Reply With Quote
  #4 (permalink)  
Old 15th December 2005
Moderator
BS.Player Master
 
Join Date: Nov 2003
Location: Italy
Posts: 3,037
Rep Power: 22
Tizio will become famous soon enough
Default

Make sure to replace the old bsrendv2.dll file with the new one...
I suggest you to try the installer version since the only thing different from the zipped one is that you have the Uninstaller keys in the registry... If you can/want try it..
Maybe also delete the BSplayer.USER_NAME.xml file :?

Have you changed/installed codecs? :roll:
__________________
BSP SkinMaker (v1.07) the one and only Skin Editor for BSplayer
BSP Definitions Manager (v1.02)
BS.Player's FAQ (by BSPeter) | Italian language file (v2.57 build 1051)
Reply With Quote
  #5 (permalink)  
Old 15th December 2005
gao gao is offline
Junior Member
BS.Player Newbie
 
Join Date: Dec 2005
Posts: 4
Rep Power: 0
gao is an unknown quantity at this point
Default

Yes, the old bsrendv2.dll is replaced by the new one. I haven't installed or changed any codecs since the bsplayer upgrade. For what it's worth , the renderer problems only seem to happen with mpeg-4 videos, so the codec being used there is ffdshow's libavcodec. As, I said though, the older BSPlayer 136.825 works perfectly, so at least I can use that until this is hopefully somehow fixed.
Reply With Quote
  #6 (permalink)  
Old 16th December 2005
Moderator
BS.Player Master
 
Join Date: Nov 2003
Location: Italy
Posts: 3,037
Rep Power: 22
Tizio will become famous soon enough
Default

Strange thing since I don't see any difference with MPEG4 files.. Of course you can stay with the previous version till the problem is fixed (if the problem resides in BSplayer..)..
If I'll have some time I'll try to see if there are losses in quality on other machines with the new version
__________________
BSP SkinMaker (v1.07) the one and only Skin Editor for BSplayer
BSP Definitions Manager (v1.02)
BS.Player's FAQ (by BSPeter) | Italian language file (v2.57 build 1051)
Reply With Quote
  #7 (permalink)  
Old 16th December 2005
gao gao is offline
Junior Member
BS.Player Newbie
 
Join Date: Dec 2005
Posts: 4
Rep Power: 0
gao is an unknown quantity at this point
Default

Yes, I realize that somehow the problem may be system specific, so, for what it's worth, I use a 2.4ghz P4, and my video card is a nvidia ti4200. But while the problem is likely the result of an interaction between bsplayer and my system, the fact that the newer version has the problem, and the older doesn't, tells me that something was changed, and that's what's causing the problem.
Reply With Quote
Reply

Tags
renderer

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules


All times are GMT +1. The time now is 01:13 PM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.9
Copyright ©2000 - 2019, vBulletin Solutions, Inc.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0 PL2
Ad Management plugin by RedTyger

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19