Official BS.Player forums  

Go Back   Official BS.Player forums > Main forum > General Talk And Support

General Talk And Support General talk and peer-to-peer support about BS.Player and other video and audio multimedia players.

Reply
 
LinkBack Thread Tools Search this Thread Display Modes
  #1 (permalink)  
Old 8th March 2008
wolfmandim's Avatar
Member
BS.player Regular User
 
Join Date: Dec 2007
Location: Athens, Greece
Age: 62
Posts: 56
Rep Power: 0
wolfmandim is an unknown quantity at this point
Default Audio+subtitles problems

I am using BSplayer 2.27 latest build (958?). When I play music files everything works just fine, the sound is perfect. When I try to reproduce a DVD video burned with Nero7 I get no sound and no subtitles. The same DVD performs just great on my PC when I play it through PowerDVD7. Also, if I play the DVD on my Pioneer LX60D player it shows fine on my TV. I have Vista Ultimate on my PC. Can the experts explain to me what this is all about and how can I work around the problem?
Reply With Quote
  #2 (permalink)  
Old 8th March 2008
Moderator
BS.Player Master
 
Join Date: Jan 2003
Location: Romania
Age: 52
Posts: 5,159
Rep Power: 27
adicoto is on a distinguished road
Default

When playing the DVD, wich filters are used by BSPlayer ? To see that, play the DVD, rightclick -> options -> filters. My guess is that you don't have a DTS filter (such as AC3Filter or DTSAC3filter). Also, by default, Vista tends to put up to work Msoft's MPEG2 decoders (nasty ones) instead of INtervideo's or Cyberlink's ones.
Reply With Quote
  #3 (permalink)  
Old 8th March 2008
BSPeter's Avatar
Moderator
BS.Player Master
 
Join Date: Nov 2002
Location: The Netherlands
Posts: 5,463
Rep Power: 27
BSPeter is on a distinguished road
Default

Just to be sure: you're using Pro version or ??

(PS: Most recent build is 959)
__________________
Help2Help (click) BSplayer: simply the best & most versatile (Build 1072 Dutch language here!)
When posting always mention your computer's OS and the version and build number(!) of BS.Player as used by you,
as well as - if applicable and especially when encountering problems - the type(s) of the file(s) mentioned in your post.
Private messages/Visitor messages are NOT for seeking personal help with respect to BS.Player! Instead use the forums!
Reply With Quote
  #4 (permalink)  
Old 8th March 2008
wolfmandim's Avatar
Member
BS.player Regular User
 
Join Date: Dec 2007
Location: Athens, Greece
Age: 62
Posts: 56
Rep Power: 0
wolfmandim is an unknown quantity at this point
Default

Quote:
Originally Posted by BSPeter
Just to be sure: you're using Pro version or ??

(PS: Most recent build is 959)
I am a registered user of BSplayer pro (958). I have downloaded 959, I will give it a try!
Reply With Quote
  #5 (permalink)  
Old 8th March 2008
wolfmandim's Avatar
Member
BS.player Regular User
 
Join Date: Dec 2007
Location: Athens, Greece
Age: 62
Posts: 56
Rep Power: 0
wolfmandim is an unknown quantity at this point
Default

Quote:
Originally Posted by adicoto
When playing the DVD, wich filters are used by BSPlayer ? To see that, play the DVD, rightclick -> options -> filters. My guess is that you don't have a DTS filter (such as AC3Filter or DTSAC3filter). Also, by default, Vista tends to put up to work Msoft's MPEG2 decoders (nasty ones) instead of INtervideo's or Cyberlink's ones.
As you mentioned, only the default ones are available. What filters do I have to have installed and where can I get them from?
Thanks!
Reply With Quote
  #6 (permalink)  
Old 9th March 2008
Moderator
BS.Player Master
 
Join Date: Jan 2003
Location: Romania
Age: 52
Posts: 5,159
Rep Power: 27
adicoto is on a distinguished road
Default

http://www.microsoft.com/windows/win...r/plugins.aspx
Reply With Quote
  #7 (permalink)  
Old 10th March 2008
wolfmandim's Avatar
Member
BS.player Regular User
 
Join Date: Dec 2007
Location: Athens, Greece
Age: 62
Posts: 56
Rep Power: 0
wolfmandim is an unknown quantity at this point
Default

I installed ffdshow and AC3 filter and I have a good sound now.
However, I can't get any subtitles. During DVD playback, I open up the preferences and the "Show Subtitles S" option shows in grey. Bear in mind that the same DVD plays in the standalone Pioneer recorder with subtitles. What can I do for this problem?
Reply With Quote
  #8 (permalink)  
Old 10th March 2008
Moderator
BS.Player Master
 
Join Date: Jan 2003
Location: Romania
Age: 52
Posts: 5,159
Rep Power: 27
adicoto is on a distinguished road
Default

Options->preferencies->subtitles, go to vobsub tab and enable it.
Reply With Quote
  #9 (permalink)  
Old 11th March 2008
wolfmandim's Avatar
Member
BS.player Regular User
 
Join Date: Dec 2007
Location: Athens, Greece
Age: 62
Posts: 56
Rep Power: 0
wolfmandim is an unknown quantity at this point
Default

Quote:
Originally Posted by adicoto
Options->preferencies->subtitles, go to vobsub tab and enable it.
It was enabled. My problem was focused mainly on an avi file. I did find. though, that AFTER burning it on a dvd the subtitles will show during playback. What I was (probably) doing wrong, is that I was trying to play the file after converting it with convertxdvd3 and before burning it on a dvd.
Thanks a lot for the advise guys. BSplayer is a nice tool!
Reply With Quote
  #10 (permalink)  
Old 11th March 2008
Moderator
BS.Player Master
 
Join Date: Jan 2003
Location: Romania
Age: 52
Posts: 5,159
Rep Power: 27
adicoto is on a distinguished road
Default

Glad that the problem was solved. I do sometimes use ConvertXtoDVD. Maybe I will check the problem and if I can reproduce that, maybe this thread's end will be a post in the long Bug Report section.
Reply With Quote
Reply

Tags
audio, subtitles

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules


All times are GMT +1. The time now is 10:01 PM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.9
Copyright ©2000 - 2019, vBulletin Solutions, Inc.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0 PL2
Ad Management plugin by RedTyger

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20