Official BS.Player forums  

Go Back   Official BS.Player forums > Main forum > Bug Reports And Codecs

Bug Reports And Codecs Report BS.Player bugs here - help us to improve BS.Player even further.

Reply
 
LinkBack Thread Tools Search this Thread Display Modes
  #1 (permalink)  
Old 5th July 2003
Junior Member
BS.Player Newbie
 
Join Date: Jul 2003
Posts: 5
Rep Power: 0
pieter1977 is an unknown quantity at this point
Default No audio in BSplayer

Hello everyone,

i have downloaded "The Fellowship of the Ring" but wenn i play it in the bsplayer there is no sound. The bsplayer says that there is no audiostream. When i play this movie in other player there is the same problem, only wenn i play the movie in the divxplayer 2.1 i hear the sound. Only in the duvxplayer 2.1 i can't get the dutch subtitles.

Wo can help me!!!!

Thanks
Reply With Quote
  #2 (permalink)  
Old 5th July 2003
JTHawK#2's Avatar
Senior Member
BS.Player Power User
 
Join Date: Jan 2003
Location: Germany
Posts: 131
Rep Power: 0
JTHawK#2 is an unknown quantity at this point
Default

try GSpot in order to find out which audio codec is needed ..
__________________
german BS.Player translation
Reply With Quote
  #3 (permalink)  
Old 5th July 2003
BSPeter's Avatar
Moderator
BS.Player Master
 
Join Date: Nov 2002
Location: The Netherlands
Posts: 5,463
Rep Power: 28
BSPeter is on a distinguished road
Default

Have you checked HackerWerger's FAQ on this?
http://www.geocities.com/hwautorun/BSplayerFAQ.htm
__________________
Help2Help (click) BSplayer: simply the best & most versatile (Build 1072 Dutch language here!)
When posting always mention your computer's OS and the version and build number(!) of BS.Player as used by you,
as well as - if applicable and especially when encountering problems - the type(s) of the file(s) mentioned in your post.
Private messages/Visitor messages are NOT for seeking personal help with respect to BS.Player! Instead use the forums!
Reply With Quote
  #4 (permalink)  
Old 5th July 2003
Junior Member
BS.Player Newbie
 
Join Date: Jul 2003
Posts: 5
Rep Power: 0
pieter1977 is an unknown quantity at this point
Default Thanks but no answer

Thanks everyone for answering. But my problem is not solfed yet. In the bsplayer the sound volume is standing at -0,01 and i can't get it from its place.

Gspot gives this audio codec. MPEG-1 Layer III Frequentie 48000 Channels 2.

Maybe someone can help me now

Pieter
Reply With Quote
  #5 (permalink)  
Old 6th July 2003
JTHawK#2's Avatar
Senior Member
BS.Player Power User
 
Join Date: Jan 2003
Location: Germany
Posts: 131
Rep Power: 0
JTHawK#2 is an unknown quantity at this point
Default

Gspot have to look like this:
Attached Images
File Type: gif gspot.gif (21.8 KB, 777 views)
__________________
german BS.Player translation
Reply With Quote
  #6 (permalink)  
Old 6th July 2003
Moderator
BS.Player Master
 
Join Date: Jan 2003
Location: Romania
Age: 52
Posts: 5,190
Rep Power: 28
adicoto is on a distinguished road
Default

Try install the divx 3.11 alpha. If it prompts you about a file named l3codeca.acm say yes.
Reply With Quote
  #7 (permalink)  
Old 6th July 2003
Junior Member
BS.Player Newbie
 
Join Date: Jul 2003
Posts: 5
Rep Power: 0
pieter1977 is an unknown quantity at this point
Default Gspot gives no audio path

Hi everyone

gspot gives this result (see picture)

I hope some one can help me now.

PS: I have downloaded the second CD of the movie and the sound of this one is working in the bsplayer.
Attached Images
File Type: gif gspot_192.gif (103.7 KB, 756 views)
Reply With Quote
  #8 (permalink)  
Old 6th July 2003
JTHawK#2's Avatar
Senior Member
BS.Player Power User
 
Join Date: Jan 2003
Location: Germany
Posts: 131
Rep Power: 0
JTHawK#2 is an unknown quantity at this point
Default

hmm ... gspot cant render the audiostream .. hmm

maybe there is an error in the avi

so .. try VirtualDubMod and save as a new avi ..

Open the File
"Video" -> "direct stream copy"
"File" -> "save as"

and try again
__________________
german BS.Player translation
Reply With Quote
  #9 (permalink)  
Old 6th July 2003
Junior Member
BS.Player Newbie
 
Join Date: Jul 2003
Posts: 5
Rep Power: 0
pieter1977 is an unknown quantity at this point
Default tried but no answer

hello,

i tried to open the file in virtualdub and then to save it but when i open the file i get this message (see picture). I dont understand it because i can play the movie in divxplayer 2.1 and then i have sound in all other movieplayers i dont have sound.

Thanks
Attached Images
File Type: jpg vbr_audio.JPG (25.7 KB, 730 views)
Reply With Quote
  #10 (permalink)  
Old 6th July 2003
Moderator
BS.Player Master
 
Join Date: Jan 2003
Location: Romania
Age: 52
Posts: 5,190
Rep Power: 28
adicoto is on a distinguished road
Default

Have you installed divx 3?
Message says the codec used for audio was setted to use Variable Bit Rate and not Constant Bit Rate. Virtualdub can't handle VBR.
Reply With Quote
  #11 (permalink)  
Old 6th July 2003
Junior Member
BS.Player Newbie
 
Join Date: Jul 2003
Posts: 5
Rep Power: 0
pieter1977 is an unknown quantity at this point
Default How To

How do i install divx 3 and where can i find it

Thanks
Reply With Quote
  #12 (permalink)  
Old 9th July 2003
Junior Member
BS.Player Newbie
 
Join Date: Jul 2003
Posts: 1
Rep Power: 0
lini is an unknown quantity at this point
Default

I have the same problem as described above. When I open the file in BSPlayer i get no sound. However when I open it using Media Player Classic for example, there is sound.
Here is my GSpot info:
Code:
 DirectShow partially succeeded to play file. The actual text of the error or warning is:

0x00040242: VFW_S_PARTIAL_RENDER - Some of the streams in this movie are in an unsupported format.

 The following combination of filters were used:

 {D:\Downloads\Mary Poppins CD1.avi} (Video Source)
 {AVI Splitter} (Video Splitter)
 {ffdshow MPEG-4 Video Decoder} (Video Decoder)
 {Video Renderer} (Video Renderer)
I have Both PowerDVD(Cyberlink AC3 decoder) and AC3Filter installed.
What's wrong?
Attached Images
File Type: png 1.PNG (16.7 KB, 664 views)
Reply With Quote
  #13 (permalink)  
Old 9th July 2003
JTHawK#2's Avatar
Senior Member
BS.Player Power User
 
Join Date: Jan 2003
Location: Germany
Posts: 131
Rep Power: 0
JTHawK#2 is an unknown quantity at this point
Default

try to uninstall the ac3filter completely and re-install the recent version again

in bsplayer build 499+ navigate to: options - preferences - audio - for ac3 decoding use - choose AC3 Filter

now it should work
__________________
german BS.Player translation
Reply With Quote
Reply

Tags
audio

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules


All times are GMT +1. The time now is 01:27 AM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.9
Copyright ©2000 - 2020, vBulletin Solutions, Inc.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0 PL2
Ad Management plugin by RedTyger

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20