Official BS.Player forums  

Go Back   Official BS.Player forums > Main forum > Bug Reports And Codecs

Bug Reports And Codecs Report BS.Player bugs here - help us to improve BS.Player even further.

Reply
 
LinkBack Thread Tools Search this Thread Display Modes
  #1 (permalink)  
Old 17th March 2006
Junior Member
BS.Player Newbie
 
Join Date: Mar 2006
Location: Brazil
Posts: 5
Rep Power: 0
Whiskzitow is an unknown quantity at this point
Default Serious problem with audio (all video files)

Hello... I am experiencing problems with the new BSPLAYER. All videos are fine, but the audio has a external new sound (plus to the original audio), very, very annoying, that makes me crazy!!!!

Sounds like a Long-Play old disc from the oldies... :(

What the hell is going on here? WMV files have not problem, but AVI files are not good. We have a problem?

Ohhw I almost forgot. When I was trying to increase or decrease the audio, all sounds were cut off. This is very unusual and I never experience something like this.
Reply With Quote
  #2 (permalink)  
Old 17th March 2006
BSPeter's Avatar
Moderator
BS.Player Master
 
Join Date: Nov 2002
Location: The Netherlands
Posts: 5,463
Rep Power: 27
BSPeter is on a distinguished road
Default

The fact that you tell that your problem concerns avi-files does not really help very much. Please help us to help you and read my Help2Help-post (a.k.a. "READ THIS FIRST BEFORE POSTING") and especially item (3) thereof.
Could you please post what filters BSPlayer uses for playback of the files in question?
(With file loaded: rightclick > Options > Filters > Advanced)
__________________
Help2Help (click) BSplayer: simply the best & most versatile (Build 1072 Dutch language here!)
When posting always mention your computer's OS and the version and build number(!) of BS.Player as used by you,
as well as - if applicable and especially when encountering problems - the type(s) of the file(s) mentioned in your post.
Private messages/Visitor messages are NOT for seeking personal help with respect to BS.Player! Instead use the forums!
Reply With Quote
  #3 (permalink)  
Old 17th March 2006
Junior Member
BS.Player Newbie
 
Join Date: Mar 2006
Location: Brazil
Posts: 5
Rep Power: 0
Whiskzitow is an unknown quantity at this point
Default

Hello! :)

The filters are:



And the video codec is DIVX3. And MP3 audio, not AC3.
Reply With Quote
  #4 (permalink)  
Old 17th March 2006
Moderator
BS.Player Master
 
Join Date: Jan 2003
Location: Romania
Age: 52
Posts: 5,162
Rep Power: 27
adicoto is on a distinguished road
Default

1. If you change from system default to directsound device in BSPlayer audio properties does it play OK ?
2. Do you have an up-to-date version of FFdshow or an older version ? If you update it does this change anything ?
Reply With Quote
  #5 (permalink)  
Old 17th March 2006
Junior Member
BS.Player Newbie
 
Join Date: Mar 2006
Location: Brazil
Posts: 5
Rep Power: 0
Whiskzitow is an unknown quantity at this point
Default

I guess you're not following me. This is not happening with the old (BSPLAYER 1.37) versions, only with the brand-new 1.38/39 BSPLAYER software. OK? 8)

This is one example, please download and hear what the new BSPLAYER is doing with all AVI files. :shock:

BSPLAYER (PROBLEM - DISTORTION)

http://rapidshare.de/files/15760547/problem.mp3.html

MEDIA PLAYER CLASSIC (WORKING FINE!) :P

http://rapidshare.de/files/15760538/alright.mp3.html
Reply With Quote
  #6 (permalink)  
Old 17th March 2006
Moderator
BS.Player Master
 
Join Date: Jan 2003
Location: Romania
Age: 52
Posts: 5,162
Rep Power: 27
adicoto is on a distinguished road
Default

Sorry to say, but I don't use FFdshow to decode neither video nor audio streams.
No, I am not following you, but it's not imposible to have a newer version of a software (any) working a bit different than the old one.
If you don't want to test my sugestions, it's OK for me. Don't intend to force you. Good bye and good luck.
Reply With Quote
  #7 (permalink)  
Old 18th March 2006
Junior Member
BS.Player Newbie
 
Join Date: Mar 2006
Location: Brazil
Posts: 5
Rep Power: 0
Whiskzitow is an unknown quantity at this point
Default

Quote:
Sorry to say, but I don't use FFdshow to decode neither video nor audio streams.
All videos with AC3 streams are working fine on the new BSPLAYER version. I guess this problem only affects MP3 streams.

Quote:
1. If you change from system default to directsound device in BSPlayer audio properties does it play OK ?
Where is this option? I can't find here.

Quote:
2. Do you have an up-to-date version of FFdshow or an older version ? If you update it does this change anything ?
This is not an old version. It's the last.

Believe me, it's the first time in my entire life I have this problem. This never happened before.
Reply With Quote
  #8 (permalink)  
Old 18th March 2006
BSPeter's Avatar
Moderator
BS.Player Master
 
Join Date: Nov 2002
Location: The Netherlands
Posts: 5,463
Rep Power: 27
BSPeter is on a distinguished road
Default

Quote:
Originally Posted by Whiskzitow
Quote:
1. If you change from system default to directsound device in BSPlayer audio properties does it play OK ?
Where is this option? I can't find here.
(rightclick >) Options > Preferences > Audio > "Output device" (bottom right)

(P.S.: Did you happen to see the number of posts by adicoto?
He is this forum's Nr 1 expert in the area of filters/codecs!)
__________________
Help2Help (click) BSplayer: simply the best & most versatile (Build 1072 Dutch language here!)
When posting always mention your computer's OS and the version and build number(!) of BS.Player as used by you,
as well as - if applicable and especially when encountering problems - the type(s) of the file(s) mentioned in your post.
Private messages/Visitor messages are NOT for seeking personal help with respect to BS.Player! Instead use the forums!
Reply With Quote
  #9 (permalink)  
Old 18th March 2006
Junior Member
BS.Player Newbie
 
Join Date: Mar 2006
Location: Brazil
Posts: 5
Rep Power: 0
Whiskzitow is an unknown quantity at this point
Default

Matroska Pack is the responsible, was unistalled... now it's working fine... :roll:
Reply With Quote
  #10 (permalink)  
Old 18th March 2006
Moderator
BS.Player Master
 
Join Date: Jan 2003
Location: Romania
Age: 52
Posts: 5,162
Rep Power: 27
adicoto is on a distinguished road
Default

As you can see, from your filter list, the one wich comes with Matroska pack is...FFdshow. A slightly old one (september 2005)

http://packs.matroska.org/Matroska_P....2_ReadMe.html
Reply With Quote
  #11 (permalink)  
Old 18th March 2006
J7N's Avatar
J7N J7N is offline
Senior Member
BS.Player Power User
 
Join Date: Feb 2006
Location: Cyberspace
Posts: 762
Rep Power: 0
J7N is an unknown quantity at this point
Default

Quote:
Originally Posted by Whiskzitow
I guess you're not following me. This is not happening with the old (BSPLAYER 1.37) versions, only with the brand-new 1.38/39 BSPLAYER software.
This topic describes the same:
http://forum.bsplayer.org/viewtopic.php?t=7870

I had this problem with BSPlayer v1.36, playing AC3 audio in a MPEG2. I didn't check other formats and reverted BSPlayer's config to default.

I would describe this effect as low resolution audio playing at full volume. It could be that only the first 8 bits are being rendered for some reason (I know I said 3 in the last post).
Reply With Quote
Reply

Tags
audio, serious, video

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules


All times are GMT +1. The time now is 11:11 AM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.9
Copyright ©2000 - 2019, vBulletin Solutions, Inc.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0 PL2
Ad Management plugin by RedTyger

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20