Official BS.Player forums  

Go Back   Official BS.Player forums > Main forum > General Talk And Support

General Talk And Support General talk and peer-to-peer support about BS.Player and other video and audio multimedia players.

Reply
 
LinkBack Thread Tools Search this Thread Display Modes
  #1 (permalink)  
Old 16th August 2004
Junior Member
BS.Player Newbie
 
Join Date: Aug 2004
Posts: 5
Rep Power: 0
cipher is an unknown quantity at this point
Default EQUALIZER doesn't work

I must be dumb but do i need a special codec to run the equalizer in the latest build? i go to the options menu in preferences but all the bands are grayed out. when I go to audio->equalizer, the equalizer comes up but it doesn't do anything?
please help
Reply With Quote
  #2 (permalink)  
Old 16th August 2004
Kordo's Avatar
Member
BS.player Regular User
 
Join Date: May 2004
Posts: 55
Rep Power: 0
Kordo is an unknown quantity at this point
Default

OK if you are looking for codecs follow this thread:

http://forum.bsplayer.org/viewtopic.php?p=15154#15154

If you press Ctrl + P you should get the prefferences window up and you should see Equalizer under the Audio section. Make sure the Equaliser enabled is ticked.

Hope this helps.[/url]
Reply With Quote
  #3 (permalink)  
Old 17th August 2004
Junior Member
BS.Player Newbie
 
Join Date: Aug 2004
Posts: 5
Rep Power: 0
cipher is an unknown quantity at this point
Default

of course the equalizer is enabled, it just does't work. all the bands are greyed out and when i bring up the EQ and start adjusting the bands nothing happens.
do you guys even beta test your programs before releasing them?
Reply With Quote
  #4 (permalink)  
Old 17th August 2004
Moderator
BS.Player Master
 
Join Date: Jan 2003
Location: Romania
Age: 50
Posts: 5,127
Rep Power: 26
adicoto is on a distinguished road
Default

Did you clicked on Enable EQ ?
What file tipes do we talk about, AC3 sound or MP3 sound ?
Reply With Quote
  #5 (permalink)  
Old 22nd August 2004
Junior Member
BS.Player Newbie
 
Join Date: Aug 2004
Posts: 5
Rep Power: 0
cipher is an unknown quantity at this point
Default

like i said in my previous post: EQ IS ENABLED, its checked.
it doesnt matter if its ac3 or mp3 the equalizer bands are greyed out and when i bring the EQ up when im playing a movie file it does nothing.

can anybody help? geez :x
Reply With Quote
  #6 (permalink)  
Old 24th August 2004
BSPeter's Avatar
Moderator
BS.Player Master
 
Join Date: Nov 2002
Location: The Netherlands
Posts: 5,463
Rep Power: 26
BSPeter is on a distinguished road
Default

Equalizer bands indeed greyed out, so you can't change these. Nevertheless Equalizer is working overhere.
Perhaps check if setting under rightclick > Options > Preferences > Audio is "System default"? (I would always try that first).
Play an .avi and then, with Equalizer panel active, move its most left slider (=preAmp) all the way up.
Still no difference?
__________________
Help2Help (click) BSplayer: simply the best & most versatile (Build 1072 Dutch language here!)
When posting always mention your computer's OS and the version and build number(!) of BS.Player as used by you,
as well as - if applicable and especially when encountering problems - the type(s) of the file(s) mentioned in your post.
Private messages/Visitor messages are NOT for seeking personal help with respect to BS.Player! Instead use the forums!
Reply With Quote
  #7 (permalink)  
Old 25th August 2004
Junior Member
BS.Player Newbie
 
Join Date: Aug 2004
Posts: 5
Rep Power: 0
cipher is an unknown quantity at this point
Default

thanks bspeter, works now. :D
Reply With Quote
Reply

Tags
equalizer

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules


All times are GMT +1. The time now is 03:04 PM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.9
Copyright ©2000 - 2018, vBulletin Solutions, Inc.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0 PL2
Ad Management plugin by RedTyger

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19