Official BS.Player forums  

Go Back   Official BS.Player forums > Main forum > Bug Reports And Codecs

Bug Reports And Codecs Report BS.Player bugs here - help us to improve BS.Player even further.

Reply
 
LinkBack Thread Tools Search this Thread Display Modes
  #1 (permalink)  
Old 16th January 2019
Moderator
BS.Player Master
 
Join Date: Jan 2003
Location: Romania
Age: 56
Posts: 5,235
Rep Power: 32
adicoto is on a distinguished road
Default AV1 support

Seems that AV1 it's gaining popularity so I wanted to test a little. Latest build of LAVfilters should support AV1 decoding so I've downloaded some samples. Unfortunately, BSPlayer doesn't seem to understand such files.
MPC-HC plays the file, some stuttering
VLC open the file, play the first5 secs before image and stops

Greatest surprise, graphedit (2002 software) find the right way and manage to play the file with no problems.

So, where couid be the problem in BSPlayer
Attached Images
File Type: jpg Graphedit.jpg (68.4 KB, 2 views)
File Type: jpg MPC-HC.jpg (104.6 KB, 2 views)
Reply With Quote
  #2 (permalink)  
Old 22nd January 2019
Ico-man's Avatar
BS.Support
BS.Player Power User
 
Join Date: Sep 2006
Location: Slovenia
Posts: 1,469
Rep Power: 10
Ico-man is on a distinguished road
Default

AV1 is/will be supported in new player. It will be beautiful, i tell you.
Reply With Quote
  #3 (permalink)  
Old 13th February 2019
Moderator
BS.Player Master
 
Join Date: Jan 2003
Location: Romania
Age: 56
Posts: 5,235
Rep Power: 32
adicoto is on a distinguished road
Default

Problem solved by uninstalling AC3Filter. Nice, isn't it ?
Reply With Quote
  #4 (permalink)  
Old 15th February 2019
Ico-man's Avatar
BS.Support
BS.Player Power User
 
Join Date: Sep 2006
Location: Slovenia
Posts: 1,469
Rep Power: 10
Ico-man is on a distinguished road
Default

Reply With Quote
  #5 (permalink)  
Old 4th June 2023
Junior Member
BS.Player Newbie
 
Join Date: Jan 2015
Posts: 6
Rep Power: 0
jorro is on a distinguished road
Default AV1 files are not played - video does not work, only audio

Quote:
Originally Posted by adicoto View Post
Problem solved by uninstalling AC3Filter. Nice, isn't it ?
No, problem is not solved. AV1 files are not played! bsplayer version 2.78. Any ideas how to add AV1 codec to the player?
Reply With Quote
  #6 (permalink)  
Old 5th June 2023
Moderator
BS.Player Master
 
Join Date: Jan 2003
Location: Romania
Age: 56
Posts: 5,235
Rep Power: 32
adicoto is on a distinguished road
Default

LAV Filters should be enough.
Downloaded test file from GitHub and plays OK
Attached Images
File Type: jpg av1.jpg (97.1 KB, 4 views)
Reply With Quote
  #7 (permalink)  
Old 6th June 2023
Junior Member
BS.Player Newbie
 
Join Date: Jan 2015
Posts: 6
Rep Power: 0
jorro is on a distinguished road
Default Windows 10, bsplayer version 2.78, LAV Video Dec. 0.72

Quote:
Originally Posted by adicoto View Post
LAV Filters should be enough.
Downloaded test file from GitHub and plays OK
Not working with me.
Windows 10, bsplayer version 2.78, LAV Video Dec. 0.72 and cannot be updated to higher - Codec manager downloads 0.72 automatically.



As I see yours is version 0.76.
Any suggestions to resolve this?
Reply With Quote
  #8 (permalink)  
Old 6th June 2023
Moderator
BS.Player Master
 
Join Date: Jan 2003
Location: Romania
Age: 56
Posts: 5,235
Rep Power: 32
adicoto is on a distinguished road
Default

You can uninstall LAV Filters locally installed by BSPlayer via codecmanager.
After, go to https://github.com/Nevcairiel/LAVFilters/releases
download and do a System install of LAV Filters downloaded from the link.
BSPlayer should recognize the system install and use it as default.

0.73 version is the first with AV1 support
Reply With Quote
  #9 (permalink)  
Old 7th June 2023
Junior Member
BS.Player Newbie
 
Join Date: Jan 2015
Posts: 6
Rep Power: 0
jorro is on a distinguished road
Default

Worked like magic.
Thank you. ;)
Reply With Quote
  #10 (permalink)  
Old 27th December 2023
Junior Member
BS.Player Newbie
 
Join Date: Dec 2023
Posts: 3
Rep Power: 0
kores is on a distinguished road
Default

Hi,
after I updated LAV filters this way (to version 0.78) BSplayer stopped loading subtitles in MKV files. MKV files usually have multiple subtitles for multiple languages but under subtitle selection (right click->Subtitles->Primary) it shows only one subtitle as "Undertermined" and BSplayer actually renders nothing.

Have any ideas, please?

what BSplayer shows:


all that MKV file contains:
Reply With Quote
  #11 (permalink)  
Old 9th March 2024
Junior Member
BS.Player Newbie
 
Join Date: Dec 2023
Posts: 3
Rep Power: 0
kores is on a distinguished road
Default

Hi,

had a little time to do some tests. Like installing v0.72 LAV filters through codec manager and then replacing the files with v0.78 files. And stuff..
Nothing worked.

Interesting thing I noticed: v0.72 codecs installed through codec manager works just fine, but when i install v0.72 codes manually through .exe installer then it does not work....
Reply With Quote
Reply

Tags
av1, support

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Need better ASS-subtitle support mRkukov Feature Requests, Feedback And Suggestions 2 11th August 2009 07:58 PM
BSPlayer 1.42.833 Issues with turning off subtitle support test Bug Reports And Codecs 21 12th July 2006 01:00 AM
I dream a day when BSPLAYER will hit us with support for DVD Loopdemack General Talk And Support 1 8th January 2005 02:05 PM
Dual monitor support / Multiple display support JoepHDW Feature Requests, Feedback And Suggestions 5 22nd November 2003 11:45 AM
bsplayer and subtitles and tag support (and OGM) bluedan Feature Requests, Feedback And Suggestions 1 6th August 2002 10:24 AM


All times are GMT +1. The time now is 05:23 PM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.9
Copyright ©2000 - 2024, vBulletin Solutions, Inc.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0 PL2
Ad Management plugin by RedTyger

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20