Official BS.Player forums  

Go Back   Official BS.Player forums > Main forum > General Talk And Support

General Talk And Support General talk and peer-to-peer support about BS.Player and other video and audio multimedia players.

Reply
 
LinkBack Thread Tools Display Modes
  #1 (permalink)  
Old 12th September 2006
Junior Member
BS.Player Newbie
 
Join Date: Sep 2006
Location: Netherlands
Posts: 6
Rep Power: 0
Atsomething is an unknown quantity at this point
Default Strange Sound Problem

Hi,

I have a really strange Audio problem
when i play a normal divx or xvid with mp3 compressed sound i dont hear any sound but all the normal codecs are installed and i can play ac3 and ogg streams normally so there's no problem with AC3.
I can play all the xvid/divx files normally with WMP or wmp classic
maybe its a problem that BSplayer cant recognize my soundcard?
I have an creative audigy 4 and i have this on 3 operating systems that i use.
I have this problem since my new pc upgrade and since i installed this audigy 4 card

Can any1 help me?
Reply With Quote
  #2 (permalink)  
Old 12th September 2006
Moderator
BS.Player Master
 
Join Date: Nov 2003
Location: Italy
Posts: 3,037
Rep Power: 21
Tizio will become famous soon enough
Default

Which filters are used by BSplayer to decode those videos (with the video opened: right-click -> Options -> Filters -> Advanced)?

Have you also took a look at BSplayer audio settings (CTRL+P -> Audio)?
__________________
BSP SkinMaker (v1.07) the one and only Skin Editor for BSplayer
BSP Definitions Manager (v1.02)
BS.Player's FAQ (by BSPeter) | Italian language file (v2.57 build 1051)
Reply With Quote
  #3 (permalink)  
Old 12th September 2006
Junior Member
BS.Player Newbie
 
Join Date: Sep 2006
Location: Netherlands
Posts: 6
Rep Power: 0
Atsomething is an unknown quantity at this point
Default

I used thne FFDshow now for every file and i enabled the vmr 9 rendering i got sound now but i dont like the vmr 9 rendering bec i cant search so good with it in the avi's
Only when i use vmr9 i can get sound with ffdshow if i take an different rendering i get a fatal error with ffdshowi installed the xp codec pack for other stuff.
i also tried the CCCP codec pack
Reply With Quote
  #4 (permalink)  
Old 12th September 2006
Junior Member
BS.Player Newbie
 
Join Date: Sep 2006
Location: Netherlands
Posts: 6
Rep Power: 0
Atsomething is an unknown quantity at this point
Default

btw. i selected the sb audigy on the output device on the audio settings with no luck.
i also tried every other device "standard" and "directsound sb audigy 4"
but no luck
Reply With Quote
  #5 (permalink)  
Old 12th September 2006
Moderator
BS.Player Master
 
Join Date: Nov 2003
Location: Italy
Posts: 3,037
Rep Power: 21
Tizio will become famous soon enough
Default

Quote:
Originally Posted by Atsomething
xp codec pack for other stuff.
i also tried the CCCP codec pack
First of all, stay away from codec packs!

Uninstall the codec packs, then install only the codecs you really need (you can follow this post's links or go to www.free-codecs.com )
__________________
BSP SkinMaker (v1.07) the one and only Skin Editor for BSplayer
BSP Definitions Manager (v1.02)
BS.Player's FAQ (by BSPeter) | Italian language file (v2.57 build 1051)
Reply With Quote
  #6 (permalink)  
Old 12th September 2006
Junior Member
BS.Player Newbie
 
Join Date: Sep 2006
Location: Netherlands
Posts: 6
Rep Power: 0
Atsomething is an unknown quantity at this point
Default

the problem that i have is not the codecs its just the files that dont need any codecs that wont play sound

i uninstalled all the codecs anyways and only installed the xvid codec but still no sound

i didnt have any codec packs installed but i installed only the koepi's xvid codec on 1 windows OS and that 1 doesnt give sound either
Reply With Quote
  #7 (permalink)  
Old 12th September 2006
BSPeter's Avatar
Moderator
BS.Player Master
 
Join Date: Nov 2002
Location: The Netherlands
Posts: 5,463
Rep Power: 26
BSPeter is on a distinguished road
Default

Maybe: http://bsplayer.com/forum/viewtopic.php?p=32613#32613
__________________
Help2Help (click) BSplayer: simply the best & most versatile (Build 1072 Dutch language here!)
When posting always mention your computer's OS and the version and build number(!) of BS.Player as used by you,
as well as - if applicable and especially when encountering problems - the type(s) of the file(s) mentioned in your post.
Private messages/Visitor messages are NOT for seeking personal help with respect to BS.Player! Instead use the forums!
Reply With Quote
  #8 (permalink)  
Old 12th September 2006
Moderator
BS.Player Master
 
Join Date: Jan 2003
Location: Romania
Age: 50
Posts: 5,127
Rep Power: 26
adicoto is on a distinguished road
Default

Your souncard have MP3 decoding hardware acceleration and BSPlayer have problems dealing this. So, either you disable hardware acceleration for MP3 files either you change the output device to Default DirectSoundDevice
Reply With Quote
  #9 (permalink)  
Old 13th September 2006
Junior Member
BS.Player Newbie
 
Join Date: Sep 2006
Location: Netherlands
Posts: 6
Rep Power: 0
Atsomething is an unknown quantity at this point
Default

I tried to register the quartz.dll but no luck with that either :(
i changed the output device of bsplayer to all the things it listed "default" "default direct sound" "sb sudigy" and default directsound sbaudigy" that didnt work as well, but i dono where i can disable the mp3 decoding function can you tell me where exactly i can disable that adicoto?
Reply With Quote
  #10 (permalink)  
Old 13th September 2006
Moderator
BS.Player Master
 
Join Date: Jan 2003
Location: Romania
Age: 50
Posts: 5,127
Rep Power: 26
adicoto is on a distinguished road
Default

I don't know exactly where. In your sound manager you must find an option to disable this function.
Reply With Quote
  #11 (permalink)  
Old 15th September 2006
Junior Member
BS.Player Newbie
 
Join Date: Sep 2006
Location: Netherlands
Posts: 6
Rep Power: 0
Atsomething is an unknown quantity at this point
Default

i guess i have to use the FFdshow codec and change the rendering then.
its weird tho that i have the "no sound" problem on other apps and even games like the new Fear demo.
so i uninstalled the SB audigy 4 and enabled and installed my asus's onbord HD sound but i got exact the same problems both with Bsplayer and with Fear.
IS there maybe an compatebility issue with fairy new sound cards or so, and is there a way to solve this? because i had an old epox Motherboard with onboard sound before that never gave any problems
Reply With Quote
Reply

Tags
sound, strange

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules


All times are GMT +1. The time now is 06:43 AM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.9
Copyright ©2000 - 2018, vBulletin Solutions, Inc.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0 PL2
Ad Management plugin by RedTyger

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19