Official BS.Player forums  

Go Back   Official BS.Player forums > Main forum > General Talk And Support

General Talk And Support General talk and peer-to-peer support about BS.Player and other video and audio multimedia players.

Reply
 
LinkBack Thread Tools Search this Thread Display Modes
  #1 (permalink)  
Old 9th December 2006
Junior Member
BS.Player Newbie
 
Join Date: Dec 2006
Posts: 3
Rep Power: 0
Riggs_Rx is an unknown quantity at this point
Default Player hangs for a few seconds when opening a movie

Never had this problem before, but when I open a movie (any kind of AVI, DIVX, WMV, etc..) the player drops a few frames and uses a lot of CPU all of a sudden. It does that with everthing I choose in BS player's options and when I try to skip one part of a movie file in the seek-bar, it shuts down and I get a notice that there was an unknown error in BS player.

btw this only happens in BS player, in VCL, WMP 10 it doesnt happen at all. But I preffer BS Player, because it has good subtitle and resolution options.

any one knows what the problem is?
Reply With Quote
  #2 (permalink)  
Old 9th December 2006
BSPeter's Avatar
Moderator
BS.Player Master
 
Join Date: Nov 2002
Location: The Netherlands
Posts: 5,463
Rep Power: 27
BSPeter is on a distinguished road
Default

What version/build of BS.Player are we talking about (read item (1) of my Help2Help-post) and what codec/filter is used to play your movie (last line of item (3) of my Help2Help-post).
__________________
Help2Help (click) BSplayer: simply the best & most versatile (Build 1072 Dutch language here!)
When posting always mention your computer's OS and the version and build number(!) of BS.Player as used by you,
as well as - if applicable and especially when encountering problems - the type(s) of the file(s) mentioned in your post.
Private messages/Visitor messages are NOT for seeking personal help with respect to BS.Player! Instead use the forums!
Reply With Quote
  #3 (permalink)  
Old 9th December 2006
Junior Member
BS.Player Newbie
 
Join Date: Dec 2006
Posts: 3
Rep Power: 0
Riggs_Rx is an unknown quantity at this point
Default

(Hey een NL'er, we zitten ook overal heh )

Thanks for the quick reply man, I'm using the latest Pro version - 2.12 build 941. The problem happend to an older build first, then I decided to upgrade and it still hasn't been solved.

About the videocodecs, it doesn't matter actualy... Every movie file has the same issue. Only when I play an MP3 or Wave file it works as it should. But I picked a random movie and here's a screenshot of G-spot info:
http://www.riggs.speedlinq.nl/gspot.jpg

And here's also a screencap of all my audio/video codecs:
http://www.riggs.speedlinq.nl/codec.jpg
Reply With Quote
  #4 (permalink)  
Old 9th December 2006
Moderator
BS.Player Master
 
Join Date: Nov 2003
Location: Italy
Posts: 3,037
Rep Power: 22
Tizio will become famous soon enough
Default

Try to re-register quartz.dll
__________________
BSP SkinMaker (v1.07) the one and only Skin Editor for BSplayer
BSP Definitions Manager (v1.02)
BS.Player's FAQ (by BSPeter) | Italian language file (v2.57 build 1051)
Reply With Quote
  #5 (permalink)  
Old 9th December 2006
Junior Member
BS.Player Newbie
 
Join Date: Dec 2006
Posts: 3
Rep Power: 0
Riggs_Rx is an unknown quantity at this point
Default

That did help a bit, the stutter remains only less seconds this time and now I can seek a file properly again. :)

what other files can I re-register to sort this out?
Reply With Quote
  #6 (permalink)  
Old 9th December 2006
Moderator
BS.Player Master
 
Join Date: Nov 2003
Location: Italy
Posts: 3,037
Rep Power: 22
Tizio will become famous soon enough
Default

:) glad it helped at least a bit :P

I don't know what you can try to re-register next. I think only the codecs needed for the playback of that specific file, but I doubt the result will be better then now.. but it's no harm to try

I think you have to check first which filter is really used by BSplayer when decoding the movie.
Once you open the file right-click on BSplayer window -> Options -> Filters -> Advanced

There you can see the filters actually used by the player. Probably you'll have to reinstall them, or change the decoder used to play that file. It depends from the filter used.

Maybe it's not a codec problem, maybe your antivirus uses CPU to unpack and chec BSplayer..I don't know..

Have you checked which process really uses so heavily your CPU? BSplayer is known to be low on CPU usage and memory load.
__________________
BSP SkinMaker (v1.07) the one and only Skin Editor for BSplayer
BSP Definitions Manager (v1.02)
BS.Player's FAQ (by BSPeter) | Italian language file (v2.57 build 1051)
Reply With Quote
Reply

Tags
hangs, movie, opening, player, seconds

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules


All times are GMT +1. The time now is 11:58 PM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.9
Copyright ©2000 - 2019, vBulletin Solutions, Inc.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0 PL2
Ad Management plugin by RedTyger

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20