Official BS.Player forums  

Go Back   Official BS.Player forums > Main forum > Subtitles

Subtitles Post question about BS.Player and subtitles (srt sub ssa mkv) here

Reply
 
LinkBack Thread Tools Display Modes
  #1 (permalink)  
Old 7th March 2010
Junior Member
BS.Player Newbie
 
Join Date: Mar 2010
Posts: 2
Rep Power: 0
onebigoaf is on a distinguished road
Default subtitles black out screen

Whenever I run subtitles in any movie, whenever subtitles are displayed, the movie screen goes black. This happens at any size of window from miniplayer mode through full screen. The subtitles also display over themselves in the sequence in which they appear in the movie. Whenever there is a break in subtitles (a scene without dialogue) the video reappears.

This black-out also happens when I adjust the volume because the volume level information on the screen is displayed.

The audio in all of this is uninterrupted.

I'm running Windows 7 64x.
Reply With Quote
  #2 (permalink)  
Old 14th March 2010
Junior Member
BS.Player Newbie
 
Join Date: Mar 2010
Posts: 4
Rep Power: 0
Roosty is on a distinguished road
Default

Hi,

im getting the same error. Screen goes black, when subtitles come on screen or if i change the volume. Subtitles are double (or maybe even stacking upon each other). When subtitles dissapear, the picture comes back.

I tried it with Divx 7 PRO and K-Lite Codec Pack, but im getting the same error.

Any help ?

Thanks
Reply With Quote
  #3 (permalink)  
Old 14th March 2010
BSPeter's Avatar
Moderator
BS.Player Master
 
Join Date: Nov 2002
Location: The Netherlands
Posts: 5,463
Rep Power: 26
BSPeter is on a distinguished road
Default

Version/build of BS.Player?
We always advise against codec-packs.
What codec/filter is used by BS.Player when you have this problem?
With a moviefile loaded:
rightclick > Options > Filters > Advanced
(Clicking on the [+]-signs reveals further info and access)
Maybe read this post (click here).
__________________
Help2Help (click) BSplayer: simply the best & most versatile (Build 1072 Dutch language here!)
When posting always mention your computer's OS and the version and build number(!) of BS.Player as used by you,
as well as - if applicable and especially when encountering problems - the type(s) of the file(s) mentioned in your post.
Private messages/Visitor messages are NOT for seeking personal help with respect to BS.Player! Instead use the forums!
Reply With Quote
  #4 (permalink)  
Old 14th March 2010
Junior Member
BS.Player Newbie
 
Join Date: Mar 2010
Posts: 4
Rep Power: 0
Roosty is on a distinguished road
Default

I tried it on 2.43 and 2.51, its the same. I tried it on one earlier version too, that i used to run on XP with no problems. I still get the same problem. So i guess it must be the codecs or sth. I tried installing official Divx 7 PRO codec, but no difference.

I can specify the problem a bit more:
If i load a movie and jump to some other part of the movie (scene A), i get a delay: the audio plays immediately, but the picture starts running only after a second or two. For that second or two, the picture shows black screen (picture 1) or a still from the scene where i jumped to. Also in the upper left corner i get two time showings and percentage of a jump. When subtitles come on screen, the screen shows a black screen/still of scene A and the subtitle text (picture 2). As you see the subtitle text that comes first is OK, but then its always present in the background when 2nd, 3rd (etc.) subtitle text comes on screen (picture 3). In the middle when there is no subtitle text to show, the picture is OK, no jumping.

I get this subtitles problem with all movies im running. Always present is also the delay and double time in the upper left corner, when jumping to the middle of a movie, regardless if i have load the subtitles or not.

Is that enough information ? Would you need some more ?

Thanks!

Picture 1:


Picture 2:


Picture 3:
Reply With Quote
  #5 (permalink)  
Old 14th March 2010
Moderator
BS.Player Master
 
Join Date: Jan 2003
Location: Romania
Age: 50
Posts: 5,127
Rep Power: 25
adicoto is on a distinguished road
Default

I assume this is rather related to overlay and the way it's handeled. So, first thing, I assume you are using "EVR" as rendering methode (BSPLayer select it as default). So, please try changin this to any other methode )(rightclick -> options -> preferences -> vide -> video rendering". I suggest to try first VMR9 renderless and after internal renderer default.
Second, as BSPeter asked in the post above, please state here the exact codecs used to play the files.
Reply With Quote
  #6 (permalink)  
Old 14th March 2010
Junior Member
BS.Player Newbie
 
Join Date: Mar 2010
Posts: 4
Rep Power: 0
Roosty is on a distinguished road
Default

Yes, that was it! When i changed the rendering mode, the delay and double subtitles were fixed.
So is this a case of incompatibility of Windows 7 and EVR ? Or is sth else the cause of EVR not working properly under Win 7 ?

Could you please help me with these two problems too:
1.) When i load subtitles in the middle of the movie, the movie stops and plays from start
2.) My color contrast doesnt work, regardless which Rendering method i choose

I checked the codec (options > filters > advanced > ffdshow Video Decoder > ffdshow > Codecs) and its libavcodec.

Thanks!
Reply With Quote
  #7 (permalink)  
Old 14th March 2010
Moderator
BS.Player Master
 
Join Date: Jan 2003
Location: Romania
Age: 50
Posts: 5,127
Rep Power: 25
adicoto is on a distinguished road
Default

I rather believe that your videocard drivers ar not OK. Are the drivers up to date ?
Reply With Quote
  #8 (permalink)  
Old 14th March 2010
Junior Member
BS.Player Newbie
 
Join Date: Mar 2010
Posts: 4
Rep Power: 0
Roosty is on a distinguished road
Default

Yes, the drivers are fine. I have a Gigabyte Radeon 5770. I installed the ones that came in the package and also the latest ones. The problems are the same

I forgot to mention, none of the color adjustment sliders work, not just the contrast ...
Reply With Quote
  #9 (permalink)  
Old 14th January 2017
Junior Member
BS.Player Newbie
 
Join Date: Jan 2017
Age: 37
Posts: 1
Rep Power: 0
demclaudiu44 is on a distinguished road
Default BLACKOUT SCREEN

TRY THIS:OPTION\PREFERENCES\VIDEO\VIDEO RENDERING CHANGE TO INTERNAL RENDERER DIRECTDRAW SURFACE
Reply With Quote
Reply

Tags
black, black screen, screen, subtitles

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
black screen when going to full screen stonedbob General Talk And Support 6 15th May 2010 08:48 PM
Bug with full screen mode and subtitles size change nat90 Bug Reports And Codecs 2 15th September 2008 08:16 AM
black screen with sound and subtitles on tvout facehugger Bug Reports And Codecs 7 24th August 2003 07:44 PM
Screen goes all black in desktop mode on 0.86b493 Lepink?¤inen Bug Reports And Codecs 2 9th March 2003 01:16 AM
Quality problem during playback on TV (long) rakaz Feature Requests, Feedback And Suggestions 2 9th August 2002 11:59 AM


All times are GMT +1. The time now is 05:28 AM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.9
Copyright ©2000 - 2017, vBulletin Solutions, Inc.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0 PL2
Ad Management plugin by RedTyger

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19