Official BS.Player forums  

Go Back   Official BS.Player forums > Main forum > Bug Reports And Codecs

Bug Reports And Codecs Report BS.Player bugs here - help us to improve BS.Player even further.

Reply
 
LinkBack Thread Tools Search this Thread Display Modes
  #1 (permalink)  
Old 13th August 2007
Junior Member
BS.Player Newbie
 
Join Date: Aug 2007
Posts: 5
Rep Power: 0
joemamahunt is an unknown quantity at this point
Default Does not detect subtitles in .mkv videos

Using latest BS Player Pro 2.23.

Does not detect subtitles in .mkv video files. Windows Media Player & other players do.

(cannot turn them on or select them, it just does not detect any)
Reply With Quote
  #2 (permalink)  
Old 13th August 2007
Moderator
BS.Player Master
 
Join Date: Jan 2003
Location: Romania
Age: 50
Posts: 5,127
Rep Power: 26
adicoto is on a distinguished road
Default

Gabest or Haali media splitter it's used ?
Reply With Quote
  #3 (permalink)  
Old 13th August 2007
Junior Member
BS.Player Newbie
 
Join Date: Aug 2007
Posts: 5
Rep Power: 0
joemamahunt is an unknown quantity at this point
Default

Gabest, I think.
Reply With Quote
  #4 (permalink)  
Old 14th August 2007
BSPeter's Avatar
Moderator
BS.Player Master
 
Join Date: Nov 2002
Location: The Netherlands
Posts: 5,463
Rep Power: 26
BSPeter is on a distinguished road
Default

I would suggest to check your settings under
Options > Preferences > Filter management > [General]
("Allow intermediate filters" & "Enable advanced graph building" should be selected for non-text-based subtitles)
and maybe under:
Options > Preferences > Subtitles > [Subtitle properties] & [VobSub]
__________________
Help2Help (click) BSplayer: simply the best & most versatile (Build 1072 Dutch language here!)
When posting always mention your computer's OS and the version and build number(!) of BS.Player as used by you,
as well as - if applicable and especially when encountering problems - the type(s) of the file(s) mentioned in your post.
Private messages/Visitor messages are NOT for seeking personal help with respect to BS.Player! Instead use the forums!
Reply With Quote
  #5 (permalink)  
Old 14th August 2007
Moderator
BS.Player Master
 
Join Date: Jan 2003
Location: Romania
Age: 50
Posts: 5,127
Rep Power: 26
adicoto is on a distinguished road
Default

This is mainly Gabest splitter bug (though Haali poor support it's BSPlayer's fault). Sometimes Gabest splitter doesn't detect all subtitles (for example ssa and ass ones). As an advice, try to change to Haali (you may stumble upon the "cutoff subtitles" problem) but the support it's better for the included subtitles. Give it a try.
Reply With Quote
  #6 (permalink)  
Old 14th August 2007
Junior Member
BS.Player Newbie
 
Join Date: Aug 2007
Posts: 5
Rep Power: 0
joemamahunt is an unknown quantity at this point
Default

Hmm.. still nothing.

If it helps:

Audio
Codec: Vorbis
Container: MatRoska/MKVmerge 1.7


Again, it works perfectly fine in all other players including WMP and Media Player Classic.

Maybe someone could look into this more?
From what I know I doubt it's the splitter.
Reply With Quote
  #7 (permalink)  
Old 31st October 2007
Mister X's Avatar
Junior Member
BS.Player Newbie
 
Join Date: Oct 2007
Posts: 2
Rep Power: 0
Mister X is an unknown quantity at this point
Default

I have the exact same problem. I have Haali Splitter installed, CoreAVC, and AC3. I can't see the subtitles integrated in .MKV files. I've tried disabling the VobSub support in BSPlayer and installing the VSFilter, and enabling in that one, but all I get is subtitles in other programs, such as Windows Media Player and Media Player Classic.
I've tried everything that went trough my mind tonight, I've read the other topics on this problem, I've enabled the 2 options in filter management, and I still can't get subtitles to show up in BSPlayer.
Please help me out, because I really love this player. :)
Reply With Quote
  #8 (permalink)  
Old 1st November 2007
Junior Member
BS.Player Newbie
 
Join Date: Nov 2007
Posts: 1
Rep Power: 0
ND88 is an unknown quantity at this point
Default

i had the same problem and found the solution:

1) go to Preferences -> Subtitles.
2) make sure "Subtitles Disabled" is marked with a V
3) there u go, .mkv subtitles should now work
Reply With Quote
  #9 (permalink)  
Old 1st November 2007
Mister X's Avatar
Junior Member
BS.Player Newbie
 
Join Date: Oct 2007
Posts: 2
Rep Power: 0
Mister X is an unknown quantity at this point
Default

ND88, I just tried that, and still, no subtitles.. This problem is really bugging the hell out of me.. It isn't the fact that I can't watch movies without subtitles or stuff like that, it's the fact that it annoys me that I can't figure out where's the problem..
More suggestions, anyone?
Reply With Quote
  #10 (permalink)  
Old 7th November 2007
MegriM's Avatar
Junior Member
BS.Player Newbie
 
Join Date: Dec 2005
Posts: 3
Rep Power: 0
MegriM is an unknown quantity at this point
Default

same problem here too :?
Reply With Quote
  #11 (permalink)  
Old 12th December 2007
Junior Member
BS.Player Newbie
 
Join Date: Dec 2007
Posts: 1
Rep Power: 0
Danglegin is an unknown quantity at this point
Default

I have the same problem. As many others here, I have tried everything that figured could help, but nothing came out of it.

Is there anyone with other ideas of what could be happening, as this is no new problem, and affects many of us?

Many thanks!
Reply With Quote
  #12 (permalink)  
Old 15th December 2007
Member
BS.player Regular User
 
Join Date: Jul 2005
Location: Sweden
Posts: 89
Rep Power: 13
Farlight is on a distinguished road
Default

Yup same problem here as well 2.25, my mkv doesn't display subs anymore even if hali media splitter say it's on and it works if you use FFDShow's "Sub" option.
Reply With Quote
  #13 (permalink)  
Old 19th December 2007
Junior Member
BS.Player Newbie
 
Join Date: Dec 2007
Location: Belarus
Posts: 2
Rep Power: 0
melixron is an unknown quantity at this point
Default

same problemm.
Other players show subtitles, may be the reason is in Vobsub, all oter players, such as Media classic run Vobsub automatically, but BSplayer doesn't.
Is there anybody an idea, how to make Vobsub work with BSplayer.
That "Grenn Arrow" - is the Key :)
Reply With Quote
  #14 (permalink)  
Old 19th December 2007
BSPeter's Avatar
Moderator
BS.Player Master
 
Join Date: Nov 2002
Location: The Netherlands
Posts: 5,463
Rep Power: 26
BSPeter is on a distinguished road
Default

Already checked out fourth post (from the top) of this thread?
__________________
Help2Help (click) BSplayer: simply the best & most versatile (Build 1072 Dutch language here!)
When posting always mention your computer's OS and the version and build number(!) of BS.Player as used by you,
as well as - if applicable and especially when encountering problems - the type(s) of the file(s) mentioned in your post.
Private messages/Visitor messages are NOT for seeking personal help with respect to BS.Player! Instead use the forums!
Reply With Quote
  #15 (permalink)  
Old 19th December 2007
Junior Member
BS.Player Newbie
 
Join Date: Dec 2007
Location: Belarus
Posts: 2
Rep Power: 0
melixron is an unknown quantity at this point
Default

ofcourse.
less words, - more actions - any wise solutions how to activate VobSub in BSplayer?
__________________
My English left much to be desired...
Reply With Quote
  #16 (permalink)  
Old 20th December 2007
Moderator
BS.Player Master
 
Join Date: Nov 2003
Location: Italy
Posts: 3,037
Rep Power: 21
Tizio will become famous soon enough
Default

Quote:
Originally Posted by melixron
ofcourse.
less words, - more actions - any wise solutions how to activate VobSub in BSplayer?
More words from you would result in less words from us and more actions to fix your problems.
As it's stated in BSPeter sign "Help2Help": Provide us the more information you can about the problem and what have you done to solve it and we will be able to help you ;)
__________________
BSP SkinMaker (v1.07) the one and only Skin Editor for BSplayer
BSP Definitions Manager (v1.02)
BS.Player's FAQ (by BSPeter) | Italian language file (v2.57 build 1051)
Reply With Quote
  #17 (permalink)  
Old 20th December 2007
BSPeter's Avatar
Moderator
BS.Player Master
 
Join Date: Nov 2002
Location: The Netherlands
Posts: 5,463
Rep Power: 26
BSPeter is on a distinguished road
Default

Quote:
Originally Posted by melixron
ofcourse. ....
So, unless it is a big secret, maybe you could tell us what/how those settings (which I suggested to look at) are in your BSPlayer-setup?
__________________
Help2Help (click) BSplayer: simply the best & most versatile (Build 1072 Dutch language here!)
When posting always mention your computer's OS and the version and build number(!) of BS.Player as used by you,
as well as - if applicable and especially when encountering problems - the type(s) of the file(s) mentioned in your post.
Private messages/Visitor messages are NOT for seeking personal help with respect to BS.Player! Instead use the forums!
Reply With Quote
  #18 (permalink)  
Old 28th December 2007
Junior Member
BS.Player Newbie
 
Join Date: Nov 2007
Posts: 8
Rep Power: 0
Prime9 is an unknown quantity at this point
Default

another bsplayer user having this problem...

BSplayer 2.26, on Vista

Using haali splitter the tray icon appears, (in the files I'm testin, with both ASS and SRT sub streams), and the subtitles menu in BSplayer has all the options assocated with having found subs, but nothing is shown. Note it's the haali icon that appears, not vobsub :/.

Using gabest splitter there's no sign of subs anywhere

With either splitter WMP (shudder) and other players work fine.


In BSplayer's options subtitles are enabled, as are intermediate filters and advances graph building. I've tried it with EVR, VMR9 (and renderless) and overlay surface. In the subtitles I've tried with the subs drawn (and not) to the overlay surface, and playing with subs disabled. So far the best I've managed to is get Bsplayer to admit the subs might exist, but not display em yet.



For now I gotta run, I'll post back if me continuing to poke achievs anything, but for now I'm a bit stumped, reduced to installing/uninstalling stuff till something works or breaks further :(
Reply With Quote
  #19 (permalink)  
Old 28th December 2007
Moderator
BS.Player Master
 
Join Date: Jan 2003
Location: Romania
Age: 50
Posts: 5,127
Rep Power: 26
adicoto is on a distinguished road
Default

I think all this it's caused by the presence of ssa/ass subtitles inside container. I do have a lot of MKV files with 1-15 .srts inside and never had any problems with them. Using Gabest splitter, CoreAVC and AC3Filter. If I find some spare time, I will try to mux a ssa/ass subtitle into one of those files and test if that's the cause. SOmetimes maybe someone else will do it. :lol:
Reply With Quote
  #20 (permalink)  
Old 28th December 2007
Junior Member
BS.Player Newbie
 
Join Date: Nov 2007
Posts: 8
Rep Power: 0
Prime9 is an unknown quantity at this point
Default

well I seem to have solved the problem my end, I forgot I'd had the K-lite codec pack installed to test some other codec problems and didn't rip it out afterwards (damn that piece of bloated junk). Installed CCCP again and everything's hunky-dory.

One of these days I'll manage to finish testing the easy stuff before I post anything :/ oh well.


PS.

I'm hardly an expert on these matters, but all I can see that actually changed (from a cursory look) is that in the filters list, it's now using ffdshow rather than CoreAVC for video decoding. I guess there could be some milage in that. Anyway, I've got videos to watch!
Reply With Quote
Reply

Tags
detect, mkv, subtitles, videos

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules


All times are GMT +1. The time now is 03:02 PM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.9
Copyright ©2000 - 2018, vBulletin Solutions, Inc.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0 PL2
Ad Management plugin by RedTyger

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19